Omloop Het Nieuwsblad skal afgøres i historisk finale
06. december 2017 15:45 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

2018-udgaven af Omloop Het Nieuwsblad bliver 196,2 kilometer lang og får en finalen, der nok vil minde nogle cykelfans om tidligere udgaver af Flandern Rundt.

Omloop Het Nieuwsblad er et af de mest populære løb på hele kalenderen. Måske ikke på grund af selve løbet - i hvert fald ikke udelukkende - men derimod grundet dets placering på kalenderen. Trods tilføjelsen af løb som Tour Down Under og Abu Dhabi Tour til WorldTour-kalenderen ser mange cykelfans alligevel den belgiske semiklassiker som den sande sæsonåbner, og nu kan de fans for alvor begynde at glæde sig.

 

I går blev ruten til løbet, som afvikles den 24. februar 2018, nemlig offentliggjort på løbets officielle side, og den offentliggørelse bød på nogle ganske interessante detaljer.

 

Efter 60 forholdsvis flade kilometer kommer feltet til at ramme dagens første bakker og pavée-strækninger, som der vil være henholdsvis 13 og otte af i alt. Undervejs skal feltet over Haaghoek-Leberg tre gange, mens de også skal forbi Huisepontweg, Holleweg, Den Ast, Katteberg, Kokkerelle, Wolvenberg, Ruiterstraat, Jagerij og Molenberg - alt sammen inden for 90 kilometer af hinanden.

 

Efter denne strækning, som slutter med 52 kilometer til mål, får rytterne en kort pause, inden de med små 40 kilometer igen kastes for løverne med en rute, der går over Berendries, Valkenberg og Tenboss. Derefter skal deres efterhånden møre ben kæmpe sig over den berømte Muur van Geraardsbergen med 15,8 kilometer til mål og Bosberg med 12 kilometer til mål, som bliver dagens sidste stigning. Herfra går turen til byen Ninove, hvor opløbsstrækningen er.

 

Lyder den finale bekendt? Det er der en ganske god grund til.

 

”De sidste 60 kilometer er identiske med finalen på Flandern Rundt da løbet sidste sluttede i Ninove,” siger løbsdirektøren af Flandern Rundt, Wim van Herreweghe, og henviser dermed til 2011-udgaven, som fik en ganske overraskende vinder i SaxoBank-Sungards Nick Nuyens.

 

”Finalen, som indeholder præcist de samme stigninger som dengang, vil være indgraveret i mange ryttere og cykelfans hukommelser.”

 

Løbsdirektøren af Omloop Het Nieuwsblad, Peter van Petegem, glæder sig også over den opmærksomhed, som lighederne med sit løbs storebror vil give.

 

”Den nye generation af ryttere i feltet, som ikke har prøvet at køre de klassiske ruter af disse løb, vil være ivrige efter at komme med (til Omloop Het Nieuwsblad, red.). De Omloop har altid tiltrukket stor opmærksomhed fra mediere som dets rolle som sæsonåbner, og den opmærksomhed vil næppe blive mindre af dette. Det bliver et stort show.”

 

Omloop Het Nieuwsblad er blevet kørt siden slutningen af Anden Verdenskrig og har navne som Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Johan Museeuw, Philippe Gilbert og senest Greg Van Avermaet på dets liste over tidligere vindere. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk