Offredo: På Wanty får vi chips og øl
22. februar 2018 12:20 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: A.S.O.

Den franske klassikerrytter Yoann Offredo tror på, at en romantisk tilgang til cykelsporten er vejen frem. Han peger på de store forskelle, der er mellem hans eget hold Wanty-Group Goubert og nutidens dominerende og kalkulerede Team Sky-mandskab.   

Yoann Offredo er en af de ryttere i feltet, som ikke er bange for at sige sin ærlige mening. Wanty-Groupe Goubert rytteren var blandt andet en af de ryttere, som åbenmundet ytrede sig om det manglende initiativ i sidste års Tour de France.

 

Offredo var i mandags gæst i Eurosport.fr’s cykelmagasin Bistrot Vélo, hvor han på ny gav eksempler på sine klare holdninger til konkurrenterne.

 

I en tid hvor sporten er præget af nøjagtighed, watt og målinger, er Offredo en rytter, som i langt højere grad stoler på sit instinkt og køreglæde. En forskel den 31-årige franskmand blandt andet kan se mellem sit eget hold, belgiske Wanty-Group Goubert og britiske Team Sky.

 

”Den strategiske kommunikation på Wanty er fuldkommen modsat af Team Skys. Hos Wanty befinder vi os fuldkommen i den gammeldags cykelverden. Det er en helt anden tilgang, vi har. Vi er langt mere nede på jorden og langt mindre reflekterede over, hvad vi gør. Vi er mere romantiske. Det er præcist det, jeg elsker ved Wanty. Vi spiser chips og drikker øl, og vi griner sammen. Vi har ikke det største budget i feltet - langt fra - men vi har en særlig ånd, og det synes jeg er sympatisk,” udtaler den 31-årige franskmand til Bistrot Vélo.

 

Offredo er en af de ryttere, man kan forvente at se i angreb, når brostenssæsonen for alvor skydes i gang her i weekenden med Omloop Het Nieuwsblad. Selv er han dog realistisk, når det kommer til egne målsætninger forud for forårets klassikere.

 

”Jeg trænede en del med Oliver Naesen (fra AG2R La Mondiale, red.) i vinters. Jeg sad på hans hjul og sagde til mig selv, okay det bliver godt nok vanskeligt at slå en rytter som ham om tre måneder. Men husk på, at det sidste år i Flandern Rundt faktisk var mig, der angreb, mens Sagan og Van Avermaet var dem, som fulgte med. Lige dér tænkte jeg, at det måske var blevet min dag. Mit livs chance for at komme på podiet. Det var desværre en stor forregnelse,” udtaler franskmanden, som i stedet måtte tage til takke med en 14. plads i løbet. Samme placering opnåede han i det efterfølgende Paris-Roubaix.  

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG