Nyt endagsløb for kvinder
10. januar 2018 15:52 af Rikke Bak Dalgaard Foto: Sirotti

Kvinderne kan se frem til at få udvidet deres WorldTour kalender for 2018 med endnu et løb. Det er den spanske by Barcelona, der også vil satse på kvinderne og derfor har de et nyt kvindeløb under opsejling.

I forbindelse med Catalonien Rundt afholdes et endagsløb for kvinder før herrernes sidste etape. Løbet bliver centreret omkring Montjuïc i Barcelona og er blandt andet inspireret af La Course og Madrid Challenge.

 

“Løbsorganisationen vil gerne give kvindecyklingen et boost og håber at dette løb kan udvikle sig over tid. Projektet, som stadig er i opstartsfasen, har fuld støtte fra den catalonske regering og Barcelonas byråd,” skrives der i en pressemeddelelse.

 

Ved at afholde kvindeløbet på sidste etape af Catalonien Rundt får kvinderne forhåbentlig glæde af de mange tilskuere, der plejer at være i gaderne omkring Montjuïc, når sidste etape af herrernes løb bliver afgjort. Det forlyder, at ruten er kuperet og teknisk og derfor egner sig til klatrerne med en hurtigt sprint.

 

”Vi vil gerne satse på kvindesport med dette nye løb og give kvindeholdene en ny udfordring, hvor de kan skille sig ud. Vi håber på stor deltagelse i den første udgave,” udtaler løbsdirektør Ruben Peris.

 

Catalonien Rundt har været afholdt siden 1911 og det nye kvindeløb afholdes 25. marts, hvilket er samtidig med det belgiske endagsløb Gent-Wevelgem. Det er endnu uvist, hvilken UCI klassifikation løbet får, men der kommer flere detaljer i løbet af de næste par uger.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG