Nyt colombiansk etapeløb klar med stærk startliste
09. december 2017 14:16 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: A.S.O.

I 2018 bliver Colombia Oro y Paz kørt for første gang, og det ugelange etapeløb kommer til at have blandt andre Fernando Gavirira, Rigoberto Uran og Nairo Quintana på startlisten.

Colombiansk cykelsport har været i rivende udvikling de seneste år, men landet med de mange klatrere har ikke kunnet diske op med et løb, hvor colombianerne kunne møde deres helte på hjemmebanen. Det er der nu lavet om på, da der i 2018 står et colombiansk 2.1-løb på kalenderen.

 

Colombia Oro y Paz, som det kommer til at hedde, ligger i februar, og kommer til at strække sig over seks etaper. Allerede nu har løbsarrangørerne sikret sig en meget stærk startliste til løbets første udgave, da folk som Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Fernando Gaviria og Julian Alaphilippe har bekræftet, at de agter at stille op. Det samme har øvrige colombianske profiler som Carlos Betancur, Dayer Quintana, Winner Anacona og nyprofessionelle Alvaro Hodeg.

 

Movistar, Quick-Step Floors, EF Education First-Drapac og Team Sky, som forventes at medbringe Sergio og Sebastian Henao og Egan Arley Bernal, bliver de fire WorldTour-hold, der stiller op til løbet. Derudover kommer otte professionelle kontinentalhold, otte kontinentalhold og fire landshold med.

 

På et af de fire landshold, nemlig Colombias, kunne WorldTour-profiler som Esteban Chaves, Miguel Ángel Lopez, Jarlinson Pantano og Darwin Atapuma tænkes at stille op. Sidst, men ikke mindst, får løbet også besøg af Ivan Basso og Alberto Contador, som skal overvære det som æresgæster.

 

”Colombia havde brug for et løb som dette,” fastslog Rigoberto Urán i går til løbspræsentationen, hvorefter Nairo Quintana supplerede:


”Det er en stor ære for landet at være værter for så stort et løb, som ikke kun har os colombianere på startlisten, men også internationale ryttere. Vi glæder os til at vise os frem for hele verden.”

 

Løbet bliver afviklet fra den 6. til den 11. februar, og kommer ikke til at indeholde nogen af de helt store bjergetaper, som WorldTour-profiler gerne undgår tidligt på sæsonen.

 

Holdene til Colombia Oro y Paz:

WorldTour: EF Education First, Movistar Team, Quick-Step Floors, Team Sky


Professionelle kontinentalhold: Manzana Postobón, Israel Cycling Academy, UnitedHealthcare, Androni-Sidermec, Euskadi-Murias, Burgos-BH, Holowesko-Citadel, CCC Sprandi


Kontinentalhold: Team Iluminate, Trevigiani-Hemus, Coldeportes-Zenú, Medellín Inder, Bicicletas Strongman, GW Shimano, EPM, Orgullo Antioqueño


Landshold: Colombia, Italien, Rusland, Argentina

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG