Norsk cykelforbund skjulte millionkontrakt til kvindeløb
14. december 2017 11:32 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Tour of Norway

Ladies Tour of Norway var del af en stor medieaftale, som det norske cykelforbund indgik med TV2 Norge i januar 2016. Cykelløbet fik dog ingen produktionsstøtte fra forbundet, som alt sammen gik til herrernes cykelløb. 

Det norske cykelforbund befinder sig allerede i en krise, da et stort millionunderskud blev præsenteret, efter VM i landevejscykling blev afviklet i Bergen i september. Nu er forbundet igen kommet i modvind, da det norske kvindecykelløb, Ladies Tour of Norway, ikke modtog finansiel støtte fra forbundet, som ikke havde berettet om, at cykelløbet indgik i en stor medieaftale med TV2 Norge. Pengene gik i stedet til herrercykelløb som Tour of Norway, Tour de Fjords og de nationale norske mesterskaber. 

 

Løbsdirektør: Det er ikke fair over for kvindecykling 

Løbsdirektøren for Ladies Tour of Norway, Roy Moberg, kendte ikke til medieaftalen, som han først fik adgang til i november 2017. Altså næsten 2 år efter selve aftalen kom i hus. Medieaftalen lød på 9 millioner norske kroner, hvilket svarer til cirka 6,8 millioner danske kroner. Disse penge blev altså fordelt på herrernes cykelløb, mens kvindernes ikke modtog en krone. Ladies Tour of Norway har endda WorldTour-status, mens herreløbene alle er på lavere niveau. 

 

"Vi føler jo ikke, at det er fair over for kvindecykling, og ikke over for Ladies Tour heller. Og vi har de samme udfordringer med at dække produktionsomkostningerne til TV, og vi har også de samme sendeflader på TV2 (Norge) som herrerne har," siger Moberg til NRK.

 

Roy Moberg bekræfter desuden, at konflikten er med det norske cykelforbund, og ikke med TV2, der har holdt sin del af aftalen. 

 

"Hvis det havde været et WorldTour-løb for herrer, som blev arrangeret for første gang i Norge, så tror jeg, at sagen var blevet behandlet anderledes", siger løbsdirektøren. 

 

Har krav på millionerstatning 

Løbsdirektøren for Ladies Tour of Norway mener, at de naturligvis også har krav på produktionsomkostningerne på samme grundlag som herrernes cykelløb. Derfor mødtes ledelsen med det norske cykelforbund, hvorefter præsidenten for forbundet, Harald Tiederman Hansen, havde følgende kommentar i en mail til NRK: 

 

"Norges Cykelforbund går ind for ligebehandling. Vi er helt enige i, at Ladies Tour of Norway skal have sin retmæssige andel af medieaftalen, som går fra 2016-2018, og de kommer til at få udbetalt dette i 2018."

 

Han beklager endvidere situationen, og bekræfter, at der er sket en fejl internt hos det norske cykelforbund.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG