Nibali om imponerende sejr: Jeg har ingen ord
17. marts 2018 18:13 af Andy PedersenFoto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Alpozzi

Det var en sejr af de flottere slags, da Vincenzo Nibali i dag tog fusen på samtlige forhåndsfavoritter med et afgørende angreb på Poggio-stigningen med seks kilometer til målstregen. En flot sejr i cykelsportens monument til Nibali gav naturligvis en følelsesladet italiener.

Mens Sagan, Kwiatkowski og de andre favoritter havde travlt med at kigge på hinanden, tog Vincenzo Nibali teten og angreb. Han viste, at man ikke skal lade ham køre væk. Egentlig var han udset en rolle som hjælperytter for Sonny Colbrelli i finalen, men han kunne mærke, at han havde det meget godt i finalens afgørende kilometer.

 

”Der var regn hele dagen lang i dagens Milano-Sanremo. Mine følelser var egentlig gode, men jeg arbejde i dag for Sonny Colbrelli. På de sidste 15 kilometer kunne jeg dog godt mærke, at jeg havde det rigtig godt,” siger Nibali ifølge be-celt.com.

 

Han fortæller, at hans rolle egentlig bare var at følge de forreste ryttere og holde sammen på feltet. Pludselig kunne han dog forcere og angribe, og derfra tog det hele en spændende vending for Nibali.

 

”Da vi nåede til Poggio arbejdede jeg stadig for Colbrelli, men indenfor de sidste fem kilometer forsøgte jeg kun at følge de forreste ryttere. Da min sportsdirektør så sagde til mig på radioen, at jeg havde 20 sekunder, tænkte jeg bare, at den skulle have fuld gas. Det er en fantastisk dag for mig og jeg har absolut ingen ord,” sagde Nibali yderligere i det officielle interview efter etapen.

 

Det er første gang nogensinde, at Nibali vinder løbet. Ligeledes er det 11 år siden, at en italiener sidst vandt løbet, hvilket er den længste pause mellem to italienske sejre i løbets historie. Det er Nibalis tredje sejr i ét af cykelsportens fem monumenter, da han tidligere har vundet Lombardiet Rundt to gange.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG