Movistar-holdchef: Måske burde vi alle have ham på vores radar
18. juni 2018 16:38 af Marcus Bjelskou Foto: Sirotti

Det slovenske stortalent Primoz Roglic skal igen i år køre Tour de France, og kan måske levere et topresultat i det samlede klassement, hvis han kører efter det. 

Siden foråret 2016 har særligt et navn stille og roligt vist, at han besidder et kæmpemæssigt potentiale i etapeløb. Da slovenske Primoz Roglic blev nummer to bag ingen ringere end Tom Dumoulin på første etapes enkeltstart i Giroen i 2016, og senere i løbet vandt en enkeltstart på 40.5 kilometer, er han siden bare blevet bedre og bedre. 

 

Roglic har en fortid som skihopper, og kom til cykelsporten relativt sent i en alder af 23 år, og kørte først på WorldTour-niveau i 2016.    

 

Sidste år debuterede han i Tour de France og vandt en flot bjergetape til Serre-Chevalier, og blev nummer to til VM i enkeltstart, igen slået af Tom Dumoulin. 

 

I år har Roglic lagt endnu et niveau på, og vundet både Baskerlandet Rundt og Romandiet Rundt. Senest tog han en overbevisende sejr i sin hjemmelige løb Slovenien Rundt foran Rigoberto Uran, der sidste år blev nummer to i Tour de France.        

 

Movistars erfarne holdchef Eusebio Unzue mener, at sloveneren måske vil overraske endnu en gang i dette års Tour de France.   

 

“Måske kan han være en af overraskelserne i dette års Tour de France,” udtaler Eusebio Unzue ifølge Velonews.com. 

 

“Han er en yngre rytter, han får mere erfaring. Han har haft en fantastisk sæson indtil videre. Han klatrer med de bedste, og han er tydeligvis god til enkeltstart,” forklarer Unzue.  

 

Unzue mener i hvert fald, at han er værd at holde øje med i dette års franske rundtur.  

 

“Måske burde vi alle have ham på vores radar,” siger Eusebio Unzue. 

 

Primoz Roglic selv udtaler at målet er etapesejre, da holdkammeraten Steven Kruijswijk vil forsøge sig i klassementet. 

 

“Jeg vil jagte etapesejre,” forklarer Primoz Roglic.  

 

Om det bliver således, må vi vente til den 7. juli med at finde ud af, hvor den tidligere skihopper og resten af Tour-feltet stiller til start i Vendeé-regionen til Tour de France 2018.  

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG