Mors medicin skyldig i Bardiani-rytters positive dopingprøve
21. oktober 2017 15:00 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: LaPresse - D Alberto / Ferrari

Michael Bresciani hævder, at han ikke bevidst har indtaget nogen form for de forbudte stoffer diuretika, som han i juni testede positiv for.

Det var en uskyldig fejl, som involverede morens medicin, som resulterede i den positive dopingprøve, som Michael Bresciani for nogle måneder siden afleverede.

 

Sådan lyder forklaringen fra den 22-årige italiener og hans hold, Bardiani-CSF, i hvert fald.

 

Bresciani har, trods ingen officiel suspendering, ikke kørt løb siden de italienske mesterskaber tilbage i juni, hvor den positive prøve blev afleveret. Der fandt man spor af et såkaldt diuretikum, som før er blevet brugt af atleter som et sløringsmiddel, mens det også kan gøre, at man taber sig hurtigere.

 

De italienske mesterskaber var hans første løb for sit nye hold, som han blev hentet til efter Stefano Pirazzi og Nicola Ruffonis dopingdomme og efterfølgende fyringer lige inden starten på Giro d’Italia.

 

”Problemet er, at min mor tager Lasix-piller (et andet navn for furosemide-piller, red.) med sine måltider. Hun må have spildt nogle på min tallerken, da hun fordelte dem,” siger Michael Bresciani ifølge La Gazzetta dello Sport.

 

”UCI er i gang med at undersøge sagen og er endnu ikke kommet med nogen dom. Jeg tror dog ikke, at de kan straffe mig for mere end uagtsomhed.”

 

Atleter har pligt til selv at holde styr på, hvad de indtager, men det er før set, at en lignende forklaring har reduceret en karantæne. Tidligere i år slap tennisspilleren Sara Errani nemlig afsted med en karantæne på blot to måneder efter en positiv dopingprøve, da hun forklarede, at noget af hendes mors medicin var røget i en pastaret til en familiemiddag.

 

Brescianis forklaring bakkes op af hans hold, som har sendt beviser på morens medicinforbrug til UCI. Skulle forklaringen blive afvist, kan Bardiani-CSF også risikere en karantæne på mellem 15 dage og 12 måneder som følge af, at hans eventuelle dopingdom ville være holdets tredje af slagsen inden for det seneste år. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG