Mørkøv efter perfekt lead-out: Vigtigt for min karriere
20. marts 2018 14:35 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: QuickStep Floors

Michael Mørkøv (Quick-Step Floors) leverede sin 21-årige holdkammerat, Álvaro Hodeg, helt perfekt til spurten på 1. etape af Catalonien Rundt, og Mørkøv er da også selv glad for sin præstation, der i øvrigt selv sikrede danskeren en fjerdeplads.

Michael Mørkøv har længe været kendt som en af feltets bedste lead-out-ryttere, og det beviste han på 1. etape af Catalonien Rundt, hvor han lavede et perfekt lead-out for sin colombianske holdkammerat, der overlegent kunne tage sejren. Efterfølgende har danskeren fået ros fra både Hodeg og holdet. Danskerens præstation luner da også hos hovedpersonen selv.

 

”Det vigtigste var selvfølgelig at vinde etapen. Men det er da klart, når resultaterne ikke ligefrem vælter ind, så luner en fjerdeplads og lidt point på diverse ranglister. Det var ikke dårligt at køre så godt et lead-out, at jeg selv kunne få et resultat med, siger han i et længere interview med TV 2 Sport.

 

Danskeren skiftede til det belgiske storhold Quick-Step Floors forud for denne sæson, og da holdet har mange stærke navne, og altid er garant for utallige sejre, så havde danskeren udset sig Catalonien Rundt som ét af de løb, hvor han muligvis selv kunne gå efter en sejr. ’Desværre’ for danskeren har Álvaro Hodeg vist skræmmende styrke med to sejre på tre dage, og derfor må ’Svanen fra Banen’ nok regne med at skulle køre for ham igen. Det er dog ikke noget, der tynger danskeren.

 

"Jeg har fået kontrakten på Quick-Step for at kunne levere i de her massespurter. Jeg skal være den, der kan levere vores sprintere i en position, hvor de kan vinde. Selvfølgelig vil alle være den, der løber med sejren, men for mit vedkommende var det en sejr i sig selv at kunne levere så godt et lead-out, som jeg gjorde i går (mandag, red.). Det er i hvert fald vigtigt for min karriere som lead-out-mand”, fortæller Mørkøv til TV 2 Sport.

 

Michael Mørkøv forventer at køre Giro d’Italia til maj, hvor han igen skal køre lead-out for en anden af holdets sprintere, Elia Viviani.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG