Medie: Chris Froome begrunder Salbutamol-sagen med nyreproblemer
16. januar 2018 15:23 af Frederik ZeunerFoto: Unipublic

Det er efterhånden fire måneder siden Chris Froome afleverede en dopingprøve med for højt indhold af Salbutamol. Nu lader det til, at han sammen med sine rådgivere har fundet ud af, hvad årsagen til den unormale værdi var.

En af cykelsportens allerstørste stjerner Chris Froome er for tiden i en penibel situation. Tilbage i september, mens han kæmpede for sejren i Vuelta Espana, afleverede han en dopingprøve med en for høj værdi af astmamedicinen Salbutamol. Faktisk var den dobbelt så høj som det tilladte.

 

Siden har han, sammen med en række af rådgivere, eksperter og jurister, arbejdet på en forklaring, som skal få ham frikendt. I første omgang, spekulerede man på, om dehydrering kunne spille ind - men den forklaring blev hurtigt droppet.

 

Nu mener det franske medie l’Equipe så at vide, at Froome og hans hold nærmer sig en forklaring. Angiveligt vil de begrunde den forhøjede værdi af Salbutamol med en fejl i Froomes nyrer.

 

Helt konkret så mener de, at Froomes nyrer har akkumuleret metabolitterne fra Salbutamolen, efter den er blevet forarbejdet af leveren, i stedet for at adskille og nedbryde dem. Da nyren så har virket normalt igen, har den bearbejdet de alt for store mængder af Salbutamol.

 

Det vil altså sige, at Chris Froomes egen krop skulle have virket som en slags depot for Salbutamolen, hvor mængden altså har ophobet sig, inden den så er blevet sendt ud i blodet i en alt for stor mængde, hvilket resulterede i den høje værdi af Salbutamol i den antidopingprøve han afleverede den 7. september 2017.

 

Chris Froome er pålagt at sende en officiel forklaring til UCI’s Legal Anti-Doping Services (LADS), som herefter skal tage stilling til, hvorvidt han skal straffes eller ej. Ifølge l’Equipe har LADS allerede indkaldt en uafhængig nyrerekspert, som skal hjælpe dem med at vurdere forklaringen.

 

Bliver Chris Froome fundet skyldig, risikerer han op mod to års karantæne, mens han også vil få frataget sejren i Vuelta Espana 2017.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk