Manden bag Nibali: Lidenskaben er hemmeligheden
23. juni 2018 13:31 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Samarbejdet med Paolo Slongo har givet mange store sejre i den 33-årige italieners karriere, og hemmeligheden bag deres samarbejde, er i høj grad deres fælles lidenskab til cykelsporten. 

Paolo Slongo, der både fungerer som træner og sportsdirektør på Bahrain-Merida, og Vincenzo Nibali kender hinanden ud og ind. Deres tætte bånd strækker sig helt tilbage til tiden på Liquigas-Cannondale. Samarbejdet fortsatte videre på det kazakhstanske storhold Astana, og nu altså på den arabiske satsning, Bahrain-Merida. 

 

Vincenzo Nibali forbereder sig i disse dage til et af årets helt store mål: At genvinde Tour de France efter triumfen i 2014. Sæsonen startede over al forventning med sejren i forårets første monument, Milano-Sanremo. Sejren var den første italienske af slagsen siden Filippo Pozzato, der vandt løbet i 2006. 

 

Det var Nibalis eneste sejr i foråret, hvor præstationerne i de andre løb ikke kan siges at være en Tour de France-vinder værdig. Faktisk var triumfen i det italienske monument hans eneste top 10 placering i hele foråret. 

 

Vincenzo Nibali blev dog nummer 11 samlet i Tirreno-Adriatico, men ifølge Slongo betød de lunke resultater i de andre løb, at de har arbejdet mere fokuseret frem mod Touren.    

 

"Vi rejser med den rigtige spænding, sæsonen startede godt med en sejr i Milano-Sanremo, men så gik Liege ikke som vi havde håbet og så ser det ud til, at den første del af året er sluttet med blandede resultater. Dette gjorde os mere fokuserede på at arbejde så godt som muligt og komme til Tour de France under de bedste forhold,“ forklarer Paolo Slongo ifølge tuttobiciweb.it.

 

En af de ting, som betyder meget for samarbejdet mellem Slongo og Nibali, og som de to i høj grad deler, er lidenskaben til sporten og til at blive ved med at forbedre sig.   

 

"Hemmeligheden er kun en, lidenskaben. Vi kan godt lide at gøre dette arbejde, relatere til det, vi har gjort tidligere og forsøge at forbedre os. Selv når vi er på Teide, for eksempel, så jeg har alle mine referencer, jeg ser på tidligere data og sammenligner vores arbejde. Selvfølgelig er opholdet hjemmefra et offer,” uddyber Slongo. 

 

Det netop overståede Critérium du Dauphiné blev også uden de store resultatmæssige præstationer. Løber var dog også på forhånd udnævnt til at handle mere om løbstræning for italienerens vedkommende.  

 

Det skal dog nævnes at i 2014, hvor Vincenzo Nibali vandt sin hidtil eneste sejr i Tour de France, havde han heller ikke leveret specielt gode resultater i foråret, og vandt kun en enkelt sejr før Touren, nemlig det italienske mesterskab.     

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG