Magtdemonstration af FDJ i Tour de l'Ain
11. august 2017 18:00 af Mathias Mundbjerg Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

Repræsenteret ved David Gaudu og Thibaut Pinot blev FDJ både nummer et og to på kongeetapen af Tour de l’Ain.

Dagens udbrud var længe om at blive formet, men efter 40 kilometer kom Clement Chevrier (AG2R), Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) og Thibault Ferasse (Armée de Terre) endelig afsted, mens Frederic Brun (Fortuneo-Oscaro) længe lå på mellemhånd.

 

Med Thibaut Pinot på holdet kunne FDJ ikke slippe for at tage ansvar, og da rytterne nærmede sig tilstrækkeligt hårdt terræn, gik de frem for at begynde at skabe udskilning, hvilket også førte til, at de fire foranliggende måtte give fortabt.

 

På Col du Berthiand angreb Pinot sammen med den lovende, unge holdkammerat David Gaudu. Brice Feillu (Fortuneo-Oscaro) forsøgte at besvare angrebet, men han kom aldrig helt op på hjul. Efter de tre kom en endnu en stærk duo bestående af Alexandre Geniez (AG2R) og Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) sejlende, og det var ventet, at det netop skulle være en af de to, hvis nogen skulle kunne true Pinot. De fangede da også hurtigt Feillu, men de to mand i front var de ikke i nærheden af at nå.

 

Pinot forærede sejren til Gaudu, mens Geniez til slut formåede at tage lidt tid på Feillu og Kruijswijk, der til gengæld fik selskab af Mattia Cattaneo (Androni-Sidermec). Samlet fører Pinot nu med ét sekund til sin holdkammerat, mens Geniez er næsten et minut efter.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG