Magnus Cort: Glad for formen efter hård off-season
12. februar 2018 06:54 af Christopher WallinFoto: Astana

Danskeren sluttede på andenpladsen sammenlagt og vandt den hvide ungdomstrøje i Dubai Tour, hvor han sluttede i top ti på samtlige etaper.

Den nye Astana-rytter ville helt sikkert have foretrukket at ende øverste på skamlen i Dubai, men kunne heller ikke skjule sin tilfredshed med en andenplads så tidligt på sæsonen, især efter et styrt under træning, der har holdt ham fra cyklen i to måneder.

 

”Efter mit brækkede kraveben i december, så anede jeg ikke, hvor jeg stod. Samtidig er jeg på et nyt hold og kunne derfor ikke rigtig sammenligne mig med de andre ryttere på træningslejren i januar, når jeg ikke kendte dem så godt. Så det blev meget på fornemmelsen, men jeg fornemmede, at jeg var okay kørende. Jeg er dog noget overrasket over, at jeg har været så godt kørende, når jeg tænker tilbage på december, hvor jeg dårligt trænede," siger den hurtige dansker til VeloNews.com.

 

I vinters skiftede den 25-årige dansker til Astana fra GreenEdge, der var meget ærlige omkring sine mål, og det var, at de satser større på klassementet fremover, hvilket ville begrænse Magnus Corts muligheder for at køre sin egen chance, som da han vandt to etaper i Vuelta a Espana i år 2016. Han forlod dog det australske mandskab uden at smække med døren, ifølge ham selv.

 

”Orica-Scott skiftede mere fokus imod klassementet. De fortalte mig i fremtiden ville jeg få færre chancer, hvis jeg blev. Jeg synes, Astana er et ret godt hold for mig. En rigtig god gruppe ryttere, som er gode sammen. Jeg nyder, når vi spiser aftensmad.”

 

”Jeg ville gerne have haft en etape, men klager ikke”

Danmarks måske hurtigste cykelrytter bor i dag med sine holdkammerater, har fået ny træner og ser skarpere ud end nogensinde så tidligt på sæsonen. Det viste han, især på to etaper i årets Dubai Tour, hvor Astana ville give unge Riccado Minali chancen med leadout, så blev Magnus Cort alligevel nummer to, samt den stærke spurt han leverede på Hatta Dam fra en dårlig position.

 

”Min position var lidt skidt (Hatta Dam, red.), ikke virkelig dårlig, men langt fra perfekt. Vi gjorde alt for at gøre etapen hård på bakkerne, hvilket så ud til at hjælpe, men det betød også, at jeg ikke havde nogle holdkammerater til at hjælpe mig i spurten på Hatta Dam. Man kan sige, at vi vandt noget ved at trætte de hurtige gutter tidligt, men desværre var jeg alene i finalen.”

 

Efter mange sekundære placeringer i Dubai måtte danskeren også ”nøjes” med en andenplads samlet. Han havde gerne taget en enkelt etapesejr eller klassementet, hvis det stod til ham selv, men tillader ikke at brokke sig.

 

”Det er en rigtig god start på sæsonen. Jeg er nødt til at være tilfreds.”

 

Næste løb i kalenderen for Magnus Cort er Tour of Oman, hvor han vil håbe at fortsætte sin gode form.

Skal Cort på dit managerhold? Sæt dit hold før den 24. februar

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk