Luke Rowe gør comeback: Håber på klassikere
10. februar 2018 09:48 af Frederik ZeunerFoto: Team Sky

Når Luke Rowe om en god uges tid stiller til start i Abu Dhabi Tour, bliver det hans første løb siden han brækkede benet i august. Han håber sæsondebuten går så godt, at han kan komme til at køre brostensklassikerne senere på foråret.

Efter et halvt år uden cykelløb grundet et brækket ben gør Luke Rowe nu comeback i Abu Dhabi Tour den 21. februar. Waliseren siger i en video på Facebook, at han håber at kunne være en hjælpende faktor for holdet, men han frygter, at han ”får placeret røven i klaskehøjde.”

 

Luke Rowe, der plejer at være en af Team Skys største profiler i de hårde brostensklassikere, håber også, at Abu Dhabi Tour bliver med så stor succes, at han kan gøre sig forhåbninger om at levere resultater i netop de hårde brostensløb, der kommer senere på foråret.

 

”Jeg ville elske at køre klassikerne. Jeg elsker de løb - det er der mit hjerte ligger. Men jeg ved ikke helt, hvordan det vil gå med den type skade, som jeg har haft, på brostenene. Man skal aldrig sige aldrig vel?” siger Luke Rowe i sin video på Facebook.

 

Alternativ træning lagde fundamentet
Efter skaden, der efter lod 20 brud på forskellige knogler i hans ene ben, har Luke Rowe brugt mange forskellige træningsformer, for at genopbygge fysikken i hans ben. Alt fra svømning til træning på hometrainer har hjulpet Luke Rowe i kampen om at komme tilbage.

 

”Jeg har stadig lang vej foran mig, for at komme tilbage til der hvor jeg gerne vil være. Jeg var meget i fitnesslokalet og i svømmebassinet i de tidlige stadier af min genoptræning. Det har været meget intenst, men nu føler jeg virkelig, at der sker noget.                      Min længste tur på cyklen indtil viderere har været på fem og en halv time og med over 3000 højdemeters klatring. Så alt går ret godt,” siger Luke Rowe.

 

Den walisiske Team Sky-rytter var i august ude at sejle i en raft, da hans bror skulle giftes, og de holdt hans polterabend. Luke Rowe ville springe i vandet, men bunden var tættere på end forventet, hvorfor han altså brækkede benet op mod 20 steder. Han fik indopereret en stor metalplade på 800 gram, og lægerne frygtede, at han aldrig ville kunne køre løb igen. Den frygt kan de nu, formegentlig, lægge væk.

 

Du kan se hele Luke Rowes video-besked her:
 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk