Loyal Sunweb-hjælper indstiller karrieren
09. december 2017 16:05 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: © Wouter Roosenboom / Team Sunweb

2017-sæsonen blev Albert Timmers sidste som professionel cykelrytter.

Med al den økonomiske usikkerhed, som cykelsporten lider under, er det sjældent at se, at en mand kører hele sin professionelle karriere for et hold, men det har Albert Timmer ikke desto mindre formået. Den 32-årige hollænder blev professionel for det daværende Skil-Shimano tilbage i 2007, og var med, da de i 2013 rykkede op til WorldTouren. Nu stopper han karrieren.

 

Et ønske om at tilbringe mere tid med sin familie samt en ro på cyklen, som aldrig helt blev genfundet efter en operation for nogle hjerteproblemer i 2015, ligger til grund for den blot 32-årige rytters beslutning.

 

”Det har ikke været nogen nem beslutning, men jeg er nu helt sikker på, at det er den rigtige. Holdet har haft et rigtig godt år, så jeg kan nu slutte karrieren på toppen og se frem til nye oplevelser, hvor jeg kan bruge mine erfaringer fra cykelsporten,” forklarer Timmer til Sunwebs hjemmeside.

 

Netop holdets succes har altid stået forrest for hollænderen, som ikke har taget en eneste sejr i sine 11 år som professionel, men som til gengæld har været fast mand i deres sprinter-setup, og derfor også var med til Tour de France i år - hans 11. Grand Tour i karrieren.

 

”Jeg har haft 11 fantastiske år med holdet, hvor jeg lærte utroligt meget fra menneskerne omkring mig. Jeg føler, at jeg har fået det maksimale ud af mit potentiale som atlet, og jeg ser tilbage på vores bedrifter med en enorm stolthed.”

 

”Jeg er taknemmelig over at have været med til så mange sejr med Marcel [Kittel], John [Degenkolb] og Tom [Dumoulin] - sejre, som jeg ikke havde troet mulige inden.”

 

Det er endnu uvist, om Albert Timmer vil arbejde videre indenfor cykelsporten eller ej. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG