Lotto Soudal-chef: Giroen bliver svær at kontrollere
30. november 2017 19:23 af Anders Schelde Mai Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari

Lotto Soudals sportsdirektør Bart Leysen fortæller, at hans hold går efter at tage førertrøjen allerede på Giroens førstedag.

Da ruten for 2018-udgaven af Giro d’Italia blev præsenteret kunne Lotto Soudals sportsdirektør Bart Leysen blandt andet konstatere, at der ikke kommer til at blive mange muligheder for sprinterne i løbet. Han peger på, at der er mange hårde etaper i løbet, hvilket han desuden mener vil komme til at betyde, at det bliver svært for et enkelt hold at sætte sig på løbet fra start til slut. En taktik som britiske Team Sky ofte benytter sig af i Grand Tours.

 

”Jeg tror ikke, at det bliver let for én bestemt rytter og hans hold at kontrollere løbet gennem tre uger. Placeringerne i klassementet vil skifte adskillige gange. Selvfølgelig er ruten på Sicilien hård, og der er mange smalle veje. De tre etaper vil alle få indflydelse på klassementet. Giroens natur taget i betragtning kan det blive fatalt for en klassementsrytter at få førertrøjen tidligt i løbet, og det vil skabe nogle muligheder for udbrydere. Disse skal skal dog være gode opad, hvis de vil vinde en etape. Du kan sammenligne Giroen med Vueltaen, der er næsten ingen flade etaper,” siger Leysen i en pressemeddelelse.

 

Satser på tidlig succes

Det belgiske mandskab har gennem de seneste tre sæsoner haft den tyske supersprinter Andre Greipel til start i Giroen, og det har i alt kastet fem etapesejre af sig. I det seneste Giro d’Italia var tilbragte Greipel desuden en dag i løbets førertrøje. På 2018-ruten vil især 2. og 3. etape i Israel være attraktive for en type som Greipel, hvis han og holdet igen vælger, at han skal køre både Giroen og Touren.

 

Leysen fortæller også, at holdet har store ambitioner allerede på 1. etape, som byder på en 9,7 kilometer lang enkeltstart. Holdet råder nemlig over Victor Campenaerts, som vandt EM i enkeltstart i Herning tidligere i år.

 

”Den første lyserøde førertrøje kommer i spil på en enkeltstart. Derfor tager vi måske Victor Campenaerts med til Giroen. Den rytter som får den første førertrøje kan nok beholde den i tre dage frem til den første etape på Sicilien. Selvfølgelig skal vi også have en sprinter med på holdet, og ryttere som kan klatre og ikke er bange for at angribe. Forhåbentlig kan vi bygge videre på den succes, som vi havde i Vueltaen,” slutter Leysen.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG