Løbsberetning: Den lyserøde panter blev slagtet i Grejsdalen
18. maj 2017 11:15 af Redaktionen

I den forgangne weekend blev et af motionisternes mest foretrukne løb, Grejsdalsløbet, afviklet.

Årets Grejsdalsløb blev afviklet søndag den 14. maj i flot vejr - ja det er absolut ikke noget, som løbet har været alt for heldig med de seneste år. Cykelrytterne kunne køre distancer på 35, 85, 140, 185 og 220 kilometer. Især 140 kilometer ruten var populær med næsten 2.000 tilmeldte, mens der alt i alt var næsten 4.500 deltagere. Feltet.dks eget hold, Team Motionsfeltet.dk, var også stærk repræsenteret på denne distance - mere om det senere. 

De mange deltagere gjorde også, at landevejene var tæt befolket om søndagen. Der blev svedt, kæmpet, cyklet - og gået lidt ind imellem på vej rundt på de mange stigninger i Grejsdalen og det øvrige område i Vejle. De fleste ryttere passerede Munkebjerg og Kiddesvej, men også andre stigninger, som man lykkelig havde glemt, da man deltog året før.

Grejsdalsløbet er yderst vel arrangeret med alt fra stort udstillerområde, mad, skiltning, storskærm i målområdet, masser af hjælpere osv. osv. I år var ingen undtagelse, og der var i øvrigt en kæmpe cykelgarage, så når man skulle ind og spise efter løbet, så kunne man køre cyklen i garagen (en stor hal), hvor den blev opbevaret sikkert. Efter spisningen kunne man aflevere sit nummer i garagen og få cyklen udleveret igen.

Succesen giver også udfordringer
Den store succes, som Grejsdalsløbet har fået, gør også, at der er udfordringer. For år tilbage var det affald, som blev smidt overalt ude på ruten. Det virker til, at løbet har løst dette med dropzoner (bestemte områder, hvor affaldet må smides) og en sjov optaktsvideo, som de har brugt de seneste år.I år var en af udfordringerne, at flere motionister ”glemte”, at færdelsloven stadig gælder, selvom motionsløbet bliver afviklet med racemarshalls, hjemmeværnsfolk og masser af frivillige, så kørte flere cykelryttere overfor rødt lys.

Selvfølgelig skal færdselsloven overholdes, og det ved alle motionister også godt, men Grejsdalsløbet er så topprofessionelt, at du stortset kan køre igennem alle sving og lyskryds uden at skulle stoppe, fordi der netop er så mange hjælpere til at styre trafikken. Men når der så ikke er regulering af trafikken, så skal motionisterne selvfølgelig være ekstra opmærksom og stoppe, hvis der er rødt.

Grejsdalsløbet var kort tid efter løbet ude at sige i pressen og på Facebook, at de motionister, som havde kørt overfor rødt, ville ikke længere være velkomne i deres cykelløb. 

"Vi har rygnumrene på syv ryttere, der alle har kørt over for rødt. Og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere. Derfor er de alle blevet diskvalificeret," siger løbsarrangør Per Jensen til Vafo.dk.

Om arrangørerne virkelig kan styre dette, det må tiden vise. Ovenstående video viser i hvert fald langt flere end syv ryttere, som kører overfor rødt.

En af de andre udfordringer for Grejsdalsløbet er de mange deltagere. 4.500 deltagere er rigtig mange. Det kræver mange startgrupper - og da der ikke er nogen seeding som i f.eks. Vattenfall Cyclassic i Hamborg, så starter hurtige og langsomme ryttere i en stor blanding, og det gør det på nogle strækninger svært at lave forbikørsler. Det kan give farlige situationer på vejene, når der skal laves overhalinger og der stadig kommer modkørende trafik, det kræver opmærksom fra alle parter.

Bilisterne viste dog stor tålmodighed i løbet af søndagen, og dejligt at mærke, at der var forståelse både fra cyklisternes og bilisternes side for, at alle skulle have en god dag.Team Motionsfeltet stærkt repræsenteret
Vores eget motionscykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var også stærkt repræsenteret med mange deltagere på de forskellige distancer. Godt 20 deltog fra Motionsfeltet.dk og alle havde en god tur rundt i Grejsdalen - uanset om der blev kørt 35 kilometer eller mere. De fleste havde fået starten betalt af holdet og kunne dermed deltage ganske gratis.

I målområdet var det naturligvis, som altid, tid til at gøre status, hvem havde haft ’diamanter i stængerne’, hvem havde hvervet eller måske endnu værre tabt håneretten.

På Team Motionsfeltet.dk betyder det sociale meget, og derfor forsøger vi at samles efter løbene. Det er dog frivilligt, men da motionsholdet er et landbaseret hold, der ikke træner sammen ugentligt, så giver det en række andre ting, som man ikke normalt får i klubregi. Hvem har rykket sig siden sidst? Og det giver f.eks. også en masse kontakter og netværk over hele landet. Det er nemlig også det, som Grejsdalsløbet kan, det kan trække deltagere fra København, Sydjylland og Nordjylland - og er perfekt placeret geografisk.

 

Løbet dannede også endnu et opgør imellem "Jeppe" alias Feltet.dks chefredaktør Jesper Johannesen og "Wicki" alias farfar Kjeld Wichmann. Førstnævnte tog endnu en sejr i den strid, og der blev ikke lagt buksefedt imellem, der var store klask til "den lyserøde panter" (Se topbilledet - Kjeld iført lyserødt og ved at indgå alliancer forud for løbet). Jeppe sejrede med over en halv time. AvVvS! Der må være tømmermænd og gang i cykelsalget i det sønderjyske disse dage.


Vi snakkede med nogle af Team Motionsfeltet.dks ryttere om deres løb, forholdene i løbet, og det er være en del af cykelholdet. Se videoen herunder.HUSK, du kan blive GRATIS medlem af Team Motionsfeltet.dk. Læs her, hvordan du bliver det

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG