Lappartient tror ikke på Froome-afgørelse inden Tour de France
30. maj 2018 11:50 af Rasmus Mikkelsen Foto: Sirotti

UCI-præsidenten fortæller i et interview, at chancerne for at få Chris Froomes salbutamolsag afgjort inden starten på Tour de France ikke er gode.

Siden det kom frem, at Froome afleverede en dopingprøve med et for højt salbutamolniveau under sidste års Vuelta har sagen fyldt en betragtelig del af cykelsportens mediebillede. Med sagen hængende over hovedet vandt Froome i søndags Giro d’Italia, og nu tyder noget på, at briten også får mulighed for at køre med om sejren i Tour de France, inden sagen har fundet sin afgørelse.

 

UCIs præsident, David Lappartient, fortæller nemlig, at han ikke tror på en afgørelse inden Tour de France.

 

”Jeg tror ikke, at der vil komme en afgørelse inden Touren. Jeg tror, at chancerne for, at der er truffet en beslutning på det tidspunkt er 50 % eller mindre,” udtaler Lappartient til den spanske avis AS.

 

Dermed tyder noget på, at Froome får muligheden for at lave Giro-Tour-doublen, som ingen har haft succes med siden Marco Pantani i 1998. Grunden til, at Froome får den mulighed skal, ifølge Lappartient, findes i, at det er en meget kompleks sag.

 

”Det er en meget kompleks sag med en masse advokater, en masse dokumentation og en masse penge involveret. Vi vil træffe en beslutning så hurtigt som muligt, men der er ingen tidsramme,” lyder forklaringen fra UCI-præsidenten.

 

Tour de France starter den 7. juli i Noirmoutier-en-l’Ile og slutter som altid tre uger senere på Champs-Élysées i Paris.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG