Landa: Nu skal jeg se på fremtiden
06. august 2017 14:08 af Anders Schelde Mai Foto: Sirotti

Det var en glad Mikel Landa, som kunne gøre status efter et yderst succesfuldt Vuelta a Burgos og samtidig bekræfte ambitionerne om fremover at køre med om sejren i en Grand Tour.

Mikel Landa endte med at beholde sin førertrøje på femte og sidste etape af Vuelta a Burgos. Løbet sluttede af med den hårde stigning Lagunas de Niela. Her måtte Landa, til trods for ellers stærk kørsel gennem løbet, slippe Miguel Ángel López og Enric Mas i finalen. Landa tabte dog kun 11 sekunder til López og fem sekunder til Mas, og derfor var baskerens føring aldrig i fare, da han inden etapens start havde 46 sekunder ned til landsmanden Mas og et minut og to sekunder ned til colombianske López.

 

”Vores mål var at kontrollere løbet og at beskytte min føring.”

 

”Jeg havde to rivaler med mig, og en af dem var min tidligere holdkammerat (López, red). Hvorfor ikke lade dem kæmpe om sejren. Jeg ville ikke komme til at tabe mere en de 40 sekunder, som jeg havde til Enric Mas, og det minut som jeg havde til Miguel Ángel López,” sagde Landa efter etapen ifølge La Marca.

 

Landas fornemme kørsel i Burgos såvel som fjerdepladsen i årets Tour de France har betyder, at omkring baskerens fremtid er mange. Flere medier har gennem sommeren ment at vide, at et skifte til Movistar Team skulle være så godt som en realitet. Landa selv var da også ude med en stikpille til Team Sky efter afslutningen på Vuelta a Burgos, hvor han mere end antød, at han kunne have vundet årets Tour de France, hvis ikke han havde kørt som hjælper.

 

”I Touren kom jeg som hjælper, og jeg sluttede som nummer fire. Her kom jeg som en vinder, og jeg vandt, og jeg er meget tilfreds. Nu er det tid til at slappe af, tænke og se på fremtiden. Jeg har vist i Giroen og i Touren, at jeg kan være med fremme i en Grand Tour,” lød det fra Landa.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG