Kruijswijk ikke bange for at toppe for tidligt
10. juni 2018 11:10 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Steven Kruijswijks store sæsonmål er juli måneds Tour de France. Han vil dog også gerne gøre det godt i Schweiz og frygter ikke, at han timer formen forkert.

LottoNL-Jumbo og Steven Kruijswijk åbnede i går Tour de Suisse med en placering som nummer 11 på det indledende holdløb. I sig selv et lidt lunkent resultat, men allerede nu er lidt af fokus også flyttet fire uger frem i tiden, hvor Tour de France tager sin begyndelse.

 

”Man vil jo gerne lave et resultat, men man skal også have i baghovedet, at der stadig er seks uger til Alperne og Pyrenæerne, hvor jeg skal være god. Man vil gerne have en god følelse nu, men samtidig have fornemmelsen af, at man stadig kan forbedre sig lidt. Jeg vil gå afslappet til løbet og forsøge at undgå uheld,” siger Steven Kruijswijk til Cyclingnews.

 

Med tre top 10-placeringer i Giroen og en enkelt i Vueltaen har hollænderen traditionelt gjort det bedste i de to øvrige treugers etapeløb. I år sættes alt dog ind på succes i Frankrig, som han ikke har haft som sæsonmål i seks år.

 

”Jeg har aldrig fokuseret på Touren på den måde, som jeg gør nu. Det her er første gang. Det er nyt for mig, og det er det største løb på kalenderen. Måske er ruten hårdere i Giroen, men alt i alt er Touren et meget stressfyldt løb med svære etaper lige fra begyndelsen,” siger Kruijswijk.

 

I tidens løb er det set masser af gange, at uerfarne ryttere overpræsterer voldsomt i Dauphiné eller Suisse for derefter at falde helt igennem i Tourens hårde sidste uge, men den fejl kommer Kruijswijk ikke til at lave.

 

”Jeg ved fra mig selv, at jeg altid bliver bedre og bedre, så jeg er ikke bekymret for at være for god nu. Hvis jeg kan kæmpe mig til et godt resultat [i Tour de Suisse], er det godt for moralen og godt for holdet,” lyder det fra LottoNL-Jumbo-rytteren.

 

Steven Kruijswijk er to gange tidligere kommet på podiet i Tour de Suisse. Hverken i 2011 eller 2017 stillede han efterfølgende til start i Tour de France.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG