Kristoff tog sidste stik i Oman
19. februar 2017 11:10 af Benjamin LillelundFoto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Det blev Alexander Kristoff, som vandt den afsluttende etape i Tour of Oman, mens Ben Hermans kørte den samlede sejr hjem.

Efter et par spændende etaper, der formede klassementet i Tour of Oman, var der lagt op til, at sprinterne igen kunne komme til fadet på den sidste etape. Således ventede 130 kilometer fra The Wave til Muttrah Corniche inden en flad afslutning.

 

Et udbrud med Aime De Gendt (Sport Vlaanderen), Iljo Keisse (Quick-Step Floors) og Benjamin Giraud (Delko Marseille) kom afsted, men det var noget helt andet, som tiltrak opmærksomhed.

 

Manden i førertrøjen, Ben Hermans (BMC), måtte nemlig ned og kysse asfalten, men han kom hurtigt op til feltet igen.

 

Keisse og De Gendt trak senere fra Giraud, som til gengæld fik selskab af Mark Christian (Aqua Blue Sport) og Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen) i en forfølgergruppe. Med 25 kilometer til mål var der 1.20 minutter fra duoen i front til feltet, som blev ført an af BMC og Katusha-Alpecin.

 

Få kilometer senere gik Iljo Keisse solo, men det så svært ud at holde hjem med kun 35 sekunder ned til feltet.

 

Derfor var det heller ingen overraskelse, at Keisse blev hentet, men opsigtsvækkende var det, at Romain Bardet (AG2R) udnyttede dette til at lancere et angreb, mens også Greg Van Avermaet (BMC) forsøgte lykken.

 

Skæbnen ville, at feltet skulle samles igen til en massespurt, og her gentog Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) sidste års sejr og kørte først over stregen foran Eduard Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini) og Sacha Modolo (UAE Abu Dhabi). Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) endte som nummer otte.

 

Ben Hermans tog den samlede sejr foran Rui Costa (UAE Abu Dhabi) og Fabio Aru (Astana). Danske Søren Kragh Andersen (Sunweb) og Jakob Fuglsang (Astana) endte som nummer 14 og 17 i klassementet.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG