Kristoff sejrede planmæssigt i Norge
11. august 2017 17:32 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Alle kiggede på den samme rytter, da dagens etape af Arctic Race of Norway skulle afgøres, og storfavoritten skuffede ikke.

Det var en helt klassisk sprinteretape på anden etape af Arctic Race of Norway. Det var løbets mindst kuperede, og som man kunne have forudsagt, holdt førertrøjeindehaver Dylan Teuns' hjælperytter Floris Gerts helt alene et udbrud i snor det meste af dagen. Erwann Corbel (Fortuneo-Oscaro), Dimitri Claeys (Cofidis), Elias Spikseth (FixIT.no), Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice), Javier Megias (Novo Nordisk) og Zhandos Bizhigitov (Astana) udgjorde dagens forsøg, men de kom som ventet ikke til at holde hele vejen.

 

Med godt 30 kilometer til mål kom Katusha uundgåeligt frem. Rein Taaramae og Jhonathan Restrepo førte an i jagten og fik hjælp af Amael Moinard (BMC) og føromtalte Gerts. Det var rigeligt til at holde snor i udbrydderne, og forspringet svandt planmæssigt.

 

Femmandsgruppen kunne ikke blive ved med at være enige, så Bizhigitov, Claeys og Crobel kørte i forvejen, hvilket dog heller ikke var holdbart, da både Corbel og Bizhigitov slap på en lille bakke, hvilket betød, at Claeys måtte fortsætte solo. Dette var dog også en stakket frist, da han var hentet få kilometer senere. I mellemtiden nåede norske Truls Korsæth (Astana) at forsøge sig, og han kørte direkte forbi Claeys.

 

Nordmanden holdt i små ti kilometer, før han blev hentet, og sprinterholdene kunne forberede sig på den ventede massespurt. Inden da var der dog en lille bakke med bonussekunder, som Michel Kreder (Aqua Blue Sport) tog sig af foran Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) og Dylan Teuns, som blev henholdsvis nummer et og tre i går.

 

Cofidis sad i front på de sidste kilometer, men da rytterne kørte under den røde flamme, gik Katusha forbi. Michael Mørkøv kørte den hjem for kæmpefavoritten Alexander Kristoff, der levede op til ansvaret og tog sin første sejr i sin nye europamestertrøje foran Hugo Hofstetter (Cofidis) og Andrea Pasqualon, der ligesom Kristoff hoppede forbi August Jensen (Team Coop) i klassementet, så de nu ligger henholdsvis to og tre sekunder efter Teuns.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG