Kristoff: Mørkøv gav mig den bedste position
11. august 2017 19:03 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Der var store roser til Michael Mørkøv fra Alexander Kristoff efter nordmandens forventede sejr i Arctic Race of Norway.

Det havde nærmest været en mindre sensation, hvis Alexander Kristoff med to nylige, store sejre i bagagen ikke havde været i stand til at slå de konkurrerende femterangssprintere i Norge, men europamesteren var alligevel glad for at vinde.

 

”Selvfølgelig er det altid rart at vinde på hjemmebane. I går var jeg også tæt på, men jeg havde ikke benene i finalen. Vi vidste, at dagens etape ville være vores bedste chance for at vinde,” siger Kristoff, som altså formåede at omsætte muligheden for succes, til holdets hjemmeside.

 

Dette skyldes ifølge ham selv i høj grad danske Michael Mørkøv, som trods svære arbejdsvilkår formåede ham at placere sin kaptajn i den perfekte udgangsposition forud for massespurten.

 

”BMC var nødt til at arbejde, fordi de har førertrøjen, så sammen med dem og nogle andre var vi i stand til at hente udbruddet. Vi mistede Sven Bystrøm, som havde problemer med cyklen, så vi havde kun Michael Mørkøv og Reto Hollenstein til at køre leadout. De kørte dog rigtigt stærkt på den sidste kilometer, og Michael kørte et fint og problemfrit leadout for mig de sidste 500 meter, så jeg fik den bedste position. På stregen følte jeg ikke, at nogen var i nærheden af mig,” lyder Kristoffs beskrivelse af etapens afslutning.

 

Med sejren er Alexander Kristoff avanceret til en tredjeplads i klassementet, hvor han nu blot er tre sekunder efter førende Dylan Teuns.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG