Küng om førertrøjen: Det er en fornøjelse
12. juni 2018 14:05 af Christian BergFoto: Sirotti

Den schweiziske talent er helt klar til at ofre den gule trøje, hvis Porte kommer i problemer.

Stefan Küng var en stor del af BMCs sejr på første etape af Schweiz Rundt, og siden da har han kørt i førertrøjen. Den 24-årige tempospecialist er selv fra alpelandet, og derfor betyder det enormt meget for ham at køre rundt i den gule trøje.

 

”Jeg har fulgt Schweiz Rundt fra siden af vejen, siden jeg var et lille barn. Sidste år oplevede jeg det for første gang som professionel. At være i den gule trøje på hjemmebane gør mig utrolig stolt. Jeg vænner mig til det, og det er en førnøjelse,” siger Küng ifølge Cyclingnews.com.

 

BMC satser stort på, at Richie Porte kan vinde årets Schweiz Rundt, og derfor har Küng flere gange måtte tage føringer trods sin gule førertrøje. Det er dog ikke noget, som schweizeren har noget imod, og han er selvfølgelig klar til at ofre alt for sin australske kaptajn.

 

”Det passer fint sammen at skulle forsvare min førertrøje og arbejde for Richie samtidigt. I dag var jeg fremme med Richie. Hvis jeg virkelig skal arbejde hårdt for at redde situationen for Richie, så gør jeg det helt sikkert, da det er vores langsigtede mål at vinde Schweiz Rundt med ham.”

 

Stefan Küng har tre sekunder ned til holdkammeraterne, Greg Van Avermaet, Richie Porte og Tejay Van Garderen i klassementet.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG