Küng: Dejligt at vinde på hjemmebane
17. juni 2018 22:43 af Anders Schelde Mai Foto: Sirotti

Den schweiziske mester i enkeltstart vandt sidste etape af Schweiz Rundt.

Stefan Küng kronede et flot Schweiz Rundt med en etapesejr på løbets afsluttende enkeltstart, da han slog Søren Kragh Andersen med 19 sekunder på 9. etape. Küng lagde ud med at tage førertrøjen, da BMC-holdet vandt løbets indledende holdtidskørsel. Han mistede trøjen på 5. etape til holdkammeraten Richie Porte, som senere vandt løbet samlet. Derfor var schweizeren naturligvis yderst tilfreds med sin egen indsats efter enkeltstarten.

 

”Det var ikke nogen let rute. Der var nogle ret tekniske sektioner, og det gik meget op og ned, så du skulle bruge dine kræfter fornuftigt. Jeg sparede en del kræfter til slutningen, da jeg vidste, at man kunne hente meget tid der. Jeg er ret tilfreds med måden, hvorpå jeg pacede mig selv. Det var naturligvis hårdt for alle efter et hårdt og varmt Schweiz Rundt, men jeg er tilfreds med min kørsel, og det er dejligt at vinde på hjemmebane,” siger Küng efter etapen.

 

Stefan Küng forventes at være blandt de BMC-ryttere, som til juli skal køre Tour de France, hvor schweizeren blandt andet bliver vigtig på 3. etapes 35 kilometer lange holdtidskørsel. Stefan Küng kørte sit første Tour de France i 2017, hvor han blev nummer to på prologoen i Düsseldorf og nummer ni på den 22,5 kilometer lange enkeltstart i Marseille.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG