Kittel og Greipel droppet til VM
13. august 2017 12:43 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Den tyske cykelunion har udtaget bruttotruppen til VM i Bergen. Listen inkluderer 14 ryttere, hvoraf John Degenkolb og Tony Martin som de eneste er sikre på udtagelse.

Sidste års verdensmesterskab var mildt sagt en katastrofe for de Tysklands elite herrer. Andre Greipel gennemførte som den eneste løbet, da han kørte over stregen som nummer 42 - over fem minutter efter Peter Sagan. Resten af det tyske hold, John Degenkolb, Marcel Kittel, Jasha Sütterlin, Tony Martin og Nils Politt udgik alle.

 

Det skal gå meget galt, hvis dette års løb i norske Bergen skal ende med et lige så elendigt tysk resultat. Paradoksalt nok har Tyskland mulighed for at udtage tre af verdens bedste sprintere, og sidste års rute var den vel nok fladeste siden VM i Rudersdal i 2011. I år er ruten væsentligt vanskeligere, og kommer det ikke som den store overraskelse, at der er set bort fra supersprinterne Marcel Kittel og Andre Greipel.

 

I stedet bliver John Degenkolb formentlig kaptajn. I hvert fald er han som den eneste allerede endegyldigt udtaget, mens samme ære er tilfaldet Tony Martin på enkeltstarten. Der Panzerwagen får selskab af enten Nikias Arndt, Nils Politt eller Jasha Sutterlin, mens det tyske linjeløbshold formentlig kommer til at bestå af hele ni ryttere.

 

Som deltager på enkeltstarten er man automatisk sikret en plads i linjeløbet, hvilket betyder, at flere af rytterne i bruttotruppen bliver siet fra ved den endelige udtagelse.

 

Tysklands bruttotrup til VM - linjeløbet:
John Degenkolb (Trek-Segafredo) - UDTAGET
Tony Martin (Katusha-Alpecin) - UDTAGET
Nikias Arndt (Sunweb)
Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe)
Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe)
Nico Denz (AG2R)
Johannes Fröhlinger (Sunweb)
Simon Geschke (Sunweb)
Christian Knees (Sky)
Paul Martens (LottoNL-Jumbo)
Christoph Pfingsten (Bora-Hansgrohe)
Nils Politt (Katusha-Alpecin)
Jasha Sütterlin (Movistar)
Rick Zabel (Katusha-Alpecin)

 

Tysklands bruttotrup til VM - enkeltstarten:
Tony Martin (Katusha-Alpecin) - UDTAGET
Nikias Arndt (Sunweb)
Nils Politt (Katusha-Alpecin)
Jasha Sütterlin (Movistar)

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG