Kiryienka vil fortsætte med at lide
13. februar 2018 17:35 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Team Sky

Den bomstærke og loyale Team Sky hjælperytter Vasil Kiryienka har ingen planer om at indstille sin karriere, selvom han er blevet 36 år. Han vil ”fortsætte med at lide”, som han selv udtaler det. 

En af de mest loyale og stærkeste hjælperyttere til Chris Froome er hviderusseren Vasil Kiryienka. I 2017 var han således den rytter, som kørte allerflest løb med i alt 93 løbsdage. Herunder blandt andet Giro d’Italia og Tour de France, hvor han førte Chris Froome frem til samlet sejr. Ved verdensmesterskaberne blev det til en femteplads på enkeltstarten - et løb han sågar vandt tilbage i 2015.

 

Selvom han ved indgangen til den nye sæson har rundet 36 år, ser han ingen grund til at indstille karrieren.

 

”Jeg vil blive ved med at køre for det her hold så længe som overhovedet muligt. Jeg tænker, at jeg godt kan blive ved et stykke tid endnu. Ved slutningen af denne kontrakt må vi se på, hvordan min krop har det, og om den vil fortsætte med at lide,” udtaler hviderusseren, som er berømt for sin kontinuerlige og lidende stil på cyklen.

 

Han er fuldt ud klar over sin rolle som hjælperytter i 2018, men afslører, at han fortsat også vil køre sin egen chance, hvis den skulle komme.

 

”Jeg vil fortsætte med at hjælpe mine holdkammerater, og understøtte de unge ryttere i at få nogle sejre. Men selvfølgelig uden at glemme mine egne muligheder. Hvis de skulle komme, vil jeg gå 100 procent efter dem,” udtaler han ifølge CyclismActu.net og afslører dermed, at han fortsat har ambitioner på egne vegne. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk