Kendall Ryan vinder etape og sine første UCI-point på kvindernes WorldTour
18. maj 2018 09:15 af Christopher WallinFoto: ANSA

På første etape slog Kendall Ryan (Team Tibco-Silicon Valley Bank) Emma Watson (Rally Cycling og Anette Edmonson (Wiggle High5) i en spurt, hvilket også betyder, at hun kan iklæde sig førertrøjen.

Se højdepunkter fra 1. etape af kvindernes Tour of California

Med start og mål i Erik Grove skulle dagens etape i Amgen Women's Race afgøres i løbet af 124 kilometer på en temmelig flad rute, hvor der ingen bakker var og nærmest ingen vind. Dette gjorde også at flere forsøgte sig at komme af sted i dagens morgenudbrud, dog var det en længere affære før feltet var tilfreds med konstellationen ude foran.

 

Liza Rachetto (Hagens Berman-Supermint) var den første til at forsøge sig, men blev hurtigt hentet tilbage i feltet igen, herefter forsøgte en duo sig, bestående af Ingrid Drexel (Team Tibco-Silicon Valley Bank) og Rachettos holdkammerat Starla Teddergreen, de fik dog heller ikke mere end 30 sekunder ned til feltet. Farten blev også skruet op i hovedfeltet, hvilket betød der først for alvor kom et nyt forsøg, da halvdelen af etapen var kørt, hvilket skulle vise sig at feltet var ganske tilfredse med. Lisa Morzenti (BePink) slap af sted og fik følgeskab af Whitney Allison (Hagens Berman-Supermint), som arbejdede godt sammen, således fik de et hul til feltet på lidt over et minut.

 

Da Mozenti havde vundet pointspurten med 30 kilometer hjem, så havde hun tilsyneladende ikke mere at gøre i det udbrud, og hun lod sig falde tilbage, derfor var det kun Whitney Allison, der kæmpede en brag, men umulig kamp.

 

Spurten udviklede sig på den måde, at Coryn Rivera (Team Sunweb) blev placeret allerforrest med en holdkammerat, det var dog Emma White, der skulle vise sig at åbne spurten først bagfra, hvilket forcerede Coryn Rivera til at reagere. Til sidst kom Kendall Ryan springende fra Emma Whites hjul og tog sejren i smuk stil.

 

På fredagens etape kan det dog godt ligne lidt af en mundfuld for sprinteren at skulle forsvare sin trøje, da den har væsentlig flere savtakker på tapetet, når 108 bakkede kilometer skal forceres.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG