Karrierens hårdeste sæson for Cavendish
28. september 2017 18:19 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Beskeden er helt klar: Det har været den hårdeste sæson i karrieren for den britiske sprinter Mark Cavendish med tilnavnet ”The Manx Missile”. Den er dog ikke desto mindre langtfra slut endnu, briten fortsætter med at køre i oktober.

Cavendish har været ramt af både sygdom og skader i en sæson, hvor sejrene har været blandt de få. Faktisk er det kun blevet til en enkelt sejr, nemlig en etapesejr i Abu Dhabi Tour. Det lignede derfra, at briten ville få en stærk sæson, men tilfældet blev det modsatte.

 

Den stærke sprinter blev nemlig ramt af Epstein-Barr-virus, som har en lang række af bivirkninger med sig. Han sad ude resten af foråret indtil Tour de France, hvor et længe ventet comeback til topcykling kom. Derefter indtraf endnu en ulykke, nemlig sammenstødet med verdensmester Peter Sagan, hvor Cavendish røg i jorden.

 

Diagnosen herefter var ikke til at tage fejl i, et brækket skulderblad tog endnu flere uger ud af Cavendish’ sæson. Han er endnu engang kommet tilbage og fortsætter sæsonen for at forberede sin 2018-sæson.

 

”Jeg er nødt til at blive ved med at køre i år, så det ikke går ud over næste år. Jeg har haft så få løb grundet min sygdom og mine skader, så jeg er nødt til at fortsætte for at klare mig. Jeg er ikke på jagt efter succes, det er jeg realistisk omkring, jeg vil bare gerne køre cykel og hjælpe mit hold,” siger Cavendish til La Gazzetta dello Sport ifølge Cyclingnews.com.

 

Dertil kommer også indrømmelsen om, at det har været britens hårdeste sæson indtil videre i karrieren. På trods af stor mental styrke har det helt klart påvirket ham, at han ikke har kunne styre begivenhedernes gang.

 

”Det her har været min hårdeste sæson. Man kun gøre ting til en vis grænse, før det begynder at påvirke én i hovedet. Jeg er mentalt meget stærk, men det har været hårdt denne gang. Jeg elsker stadig at køre på cyklen, men det er hårdt at kæmpe for sin form. Det er mit job såvel som min passion i livet, så jeg skal bare holde mig i gang. Jeg er stadig motiveret,” siger han yderligere. 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG