Jungels drømmer om Tour-sejr
11. januar 2018 17:30 af Andy PedersenFoto: Sirotti

På nuværende tidspunkt er det belgiske storhold Quick-Step Floors på træningslejr i Calpe i Spanien. Her er også luxembourgske Bob Jungels at finde, og det er en mand, som render rundt med store drømme på nuværende tidspunkt.

Han har nemlig gået hele vinteren og tænkt over, hvad han gerne vil opnå generelt i karrieren, og ikke mindst i den kommende sæson. De tanker har ført til mange drømme, men drømmen over dem alle er kortet ned til ét enkelt ønske. Bob Jungels vil gerne stå øverst på podiet i Paris.

 

Han har nemlig over de seneste par år fået blod på tanden i forhold til Grand Tours. Det startede med hans Tour de France for tre år siden med Trek-Segafredo. Hans ottende plads i Giro d’Italia fra i sommer bekræftede ham i den tørst. Derfor får han nu lov til at være kaptajn for Quick-Step til sommer, når feltet atter skal køre over de franske landeveje.

 

”Jeg tror, at det rigtigt gik op for mig for tre år siden under Touren, at jeg godt kunne have styrkerne til at være stærk i den tredje uge. I Giro d’Italia fik jeg så min bekræftelse. Der er mange skridt at tage lige nu, men jeg er på toppen. Jeg bliver kaptajn i verdens største løb, og nu er det tid til at skinne,” siger Jungels til Cyclingnews.com.

 

Jungels kører løbene relativt defensivt, når det kommer til de meget stejle bjerge. Derfor er den tæthed rent niveaumæssigt, som er i feltet, ganske enkelt bare en fordel for ham.

 

”Hvis man ser 15 år tilbage i tiden, var der over 100 kilometers tidskørsel i Touren. Det er der ikke mere, men det generelle niveau i feltet er blevet så meget højere - det er fantastisk at se hvor tætte alle er. Det betyder så bare, at der er mulighed for, at en defensiv rytter kan vinde løbet,” siger han. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG