Julius Johansen tog sejren i Stjerneløbet
03. juni 2018 17:57 af Jesper Johannesen Foto: Sirotti

Den danske juniorverdensmester, Julius Johansen, viste igen klassen, da han kørte fra alt og alle ved Stjerneløbet i Roskilde. 

I dag blev Stjerneløbet afviklet i Roskilde. Stjerneløbet er et meget specielt løb. 60 eliteryttere er til start, som skal køre fem forskellige ruter. Rytterne er delt op i forskellige felter, så de ikke kommer til at køre samme rute på samme tidspunkt. Læs vores optakt for at få det yderligere beskrevet.

Den særlige opbygning gør, at intet er afgjort før sidste sekund. Ligeledes er der storskærm med GPS-tracking, så man kan følge med ude på ruterne. 

Stjerneløbet blev afholdt første gang i 1895 og har sidenhen været kørt 94 gange. Efter nogle års pause blev løbet genoptaget i 2014, hvor Emil Vinjebo vandt. Sidenhen har store danske navne som Magnus Cort i 2015, Michael Valgren i 2016, mens Julius Johansen vandt sidste år. 

Vinderen var sidste år viste igen klassen i dag og tog en imponerende sejr, da Julius Johansen vandt foran vinderen fra 2014 og Emil Vinjebo. De to ColoQuick-ryttere fulgtes af på en del af ruten, og det viste sig at blive afgørende. Stjerneløbet handler nemlig ikke kun om at have flest kræfter, men også at bruge dem rigtigt.

Dermed blev det til dobbelt coloQuick-sejr, mens Andreas Stokbro (Riwal CeramicSpeed) tog tredjepladsen. Flere professionelle var også til start. Michael Mørkøv (QuickStep) blev nummer ni, mens den danske mester Mads Pedersen blev nummer 16. 

 Udover eliteløbet kørte 600 motionister også Stjerneløbet, hvor de kunne køre 18, 50 og 110 kilometer. 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG