Johansen, Wulff og Hester vandt DM-guld
23. juni 2018 09:39 af Philip Tarning-Andersen Foto: Henriette Brandt

I aftes blev DM i parløb og scratch afviklet på Aarhus Cyklebane. Julius Johansen og Oliver Wulff vandt parløbet, mens Marc Hester tog guldet i scratch.

Traditionen tro er DM i parløb et af de helt store stævner. For første gang i 14 år var dette mesterskab tilbage i Aarhus og dermed også på en udendørsbane. Heldigvis holdt regnen sig væk, men blæsten drillede flere gange rytterne.

 

I parløbet var der på forhånd lagt op til den helt store duel mellem Julius Johansen/Oliver Wulff Frederik og Marc Hester/Niklas Larsen. Og det var netop også denne duel, som det fremmødte publikum fik lov at se. Løbet blev kørt over 45 km (150 omgange) med 15 spurter undervejs.

 

Spurter og angreb

Allerede fra starten var det Johansen/Wulff, der havde overhånden i spurterne og lagde sig i front af løbet. De øvrige par havde svært ved at være med i spurterne, men prægede løbet ved at sætte gang i flere angreb. Lidt over halvvejs gennem løbet forsøget Nils Lau Nyborg Broge/Jakob Frandsen sig og lå alene foran feltet, hvor de vandt to spurter. Et styrt i feltet skabte lidt panik og satte tempoet op. Johansen/Wulff angreb og kom op til Broge/Frandsen.

 

Senere lykkedes det også for Robin Skivild/William Blume Levy at komme op til de to par, men samtidig var kræfterne sluppet op for Broge/Frandsen. De to angreb par vandt en omgang og lå nu et og to i løbet. Samtidig var Hester/Larsen kørt op til Broge/Frandsen, og de fik senere selskab af Jeppe Aaskov Pallesen/Nicklas O. Pedersen og Frederik Wandahl/Victor Fuhrmann. Endnu en gang røg Broge/Frandsen af, mens de andre par vandt en omgang. Hester/Larsen generobrede dermed andenpladsen bag Johansen/Wulff.

 

En vigtig omgang i bronzekampen

Det så ud til, at Broge/Frandsen ikke skulle nå op, men frem mod næstsidste spurt gik farten ned i feltet. Det udnyttede parret til at få lukket hullet og kørt sig op på tredjepladsen. Status inden næstsidste spurt var dermed, at Johansen/Wulff førte med syv point ned til Hester/Larsen. I kampen om bronze var Broge/Frandsen seks point foran Skivild/Blume.

 

Hester/Larsen vandt den næstsidste spurt og mindskede dermed afstanden op til førstepladsen til fem point, mens Skivild/Blume fik mindsket afstanden til bronzen til fire point. Sidste spurt blev dog vundet af Jeppe Aaskov Pallesen, der kørte sig frem til løbets femteplads med den indsats. Da Oliver Wulff og Julius Johansen tog andenpladsen i spurten blev de danske mestre. Sølvet gik til Marc Hester og Niklas Larsen, mens Nils Lau Nyborg Broge og Jakob Frandsen forsvarede bronzen i den sidste spurt.

 

Erfarne Hester slog til i scratch

Aftenen bød også på DM i scratch, hvor der blev kørt hårdt til. Der var flere angreb, men mod slutningen af det 15 km (45 omgange) lange løb, var der stadig ikke vundet nogle omgange. Niklas Larsen forsøgte at ændre på dette med et angreb med fem omgange igen. Lidt efter fik han selskab af Nicklas O. Pedersen, men det lykkedes feltet at køre de to ind igen.

 

Det resulterede i, at farten gik lidt ned i feltet, og med halvanden omgang tilbage udnyttede Marc Hester det. Den rutinerede ryttere satte et kraftfuldt angreb ind, samtidig med at ingen i feltet ville sætte jagten i gang. Det gjorde, at Hester fik et stort hul og sikkert kunne køre sejren hjem. I feltets spurt om sølv vandt Oliver Wulff Frederiksen, mens Fredreik Wandahl noget overraskende blev treer.

 

Resultat DM i parløb

1 Julius Johansen - Oliver Wulff Frederiksen 73

2 Marc Hester - Niklas Larsen 66

3 Nils Lau Nyborg Broge - Jakob Frandsen 44

4 Robin Skivild - William Blume Levy 38

5 Jeppe Aaskov Pallesen - Nicklas O. Pedersen 36

6 Frederik Wandahl - Victor Fuhrmann 28

7 Anders Fynbo - Arne Birkemose 10

8 Jeppe Hansing - Andreas Lund 1

9 Aske Vorre - Tobias Aagaard Hansen 0

10 Thomas Guldhammer - Daniel Bligaard Lyhne 0

11 Mads Meyer - Alfred Rasmussen -20

 

 

Resultat DM i scratch

1 Marc Hester

2 Oliver Wulff Frederiksen

3 Frederik Wandahl

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG