Jørgen Emil fylder 75 år
07. december 2017 06:45 af Henrik Elmgreen

Jørgen Emil Hansen har været med i cykelsporten, så længe man kan huske. Derfor kan det ikke undre, at han torsdag 7. december fylder 75 år. Snarere kan man forbavses over, at han stadig kan køre så stærkt!

Stjerner er kommet og gået i dansk cykelsport gennem det sidste halve århundrede, og der kommer stadig nye til. Men én har været der hele tiden: Jørgen Emil.


Hans største præstationer, kan ses i faktaboksen nedenfor. Den viser, at han har været en fantastisk holdløbsrytter, dengang 100 km holdløb på landevej var en af ”kongedisciplinerne” i cykelsporten, måske den allerbedste, vi nogensinde har haft.  Men han kunne også gå solo, og havde tingene flasket sig, kunne han såmænd også havde haft potentiale til at snuppe et individuelt VM på landevej som amatør. Professionel blev han aldrig, det var ikke hans kop te.


Emil’en var sin egen. Han havde intet problem med at gå 110 % ind for samarbejdet på et 100 km hold, for det havde han selv valgt. Men at indordne sig under en sportsdirektør på et sydeuropæisk hold og den hakkeorden, det indebar, det var bare ikke ham. For ham var og er sporten en leg, men en leg, som kun var sjov, når man tog den alvorligt og kunne lege den på sine egne præmisser.

Jørgen har altid haft sine meninger, og man har ikke altid kunnet være enig med ham, men det har aldrig stillet sig i vejen for en god dialog og en gensidig respekt.


Jørgen er aldrig holdt op med at køre cykelløb og gør det næppe nogensinde godvilligt. Det er måske derfor, han aldrig har været så markant en skikkelse på lederfronten, i  hvert fald i traditionel forstand. Men der er ingen tvivl om, at han har været forbillede for generationer af unge landevejsryttere.
 

Hjerteligt til lykke, Jørgen. Bare kør videre!

 

Rico

Facts om Jørgen Emil Hansen

Født: 7. december 1942

 

Guld 100 km holdløb landevej 1966.

Sølv 100 km holdløb landevej 1967.

Sølv 100 km holdløb landevej 1969.

Bronze 100 km holdløb landevej OL Montreal 1976.

Nordisk mester Linjeløb/Landevej 1973.

Dansk mester Linjeløb/Landevej 1975.

Dansk mester 100 km holdløb for CC-Gladsaxe 1968, 1972 og 1975.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk