Jesús Herrada får mere frihed og ansvar på Cofidis
10. december 2017 16:30 af Frederik ZeunerFoto: Movistar Team

Jesús Herrada har kørt alle sine syv år som professionel på Movistar. Næste år træder han et skridt ned, når han skifter til Cofidis på prokontinental-niveau. Her vil han både få mere frihed samt ansvar.

Som blot 20-årig skrev Jesús Herrada under på sin første kontrakt som professionel cykelryttere, da hjemlandets Movistar i 2011 hentede ham op på højeste niveau. Siden da er syv succesfulde sæsoner gået, hvor han efterhånden er blevet en bundsolid rytter for det spanske storhold.

 

Til næste år skifter han dog Movistars blå og grønne farver ud med de røde og gule hos Cofidis. Det franske hold hører til på prokontinental-niveau, hvilket betyder, at Jesús Herrada træder et skridt ned på papiret. Men for spanieren er det ikke så vigtigt. Han mener i stedet at det var fuldt nødvendigt.

 

”Det har ikke været nemt at forlade Movistar. Jeg har været der i syv år, og de er blevet som en anden familie for mig. Men jeg tror en forandring ville være god for mig, og derfor valgte jeg Cofidis. Her får jeg mere frihed og selvfølgelig også mere ansvar. Men det var et skridt jeg måtte tage for at fortsætte med at vokse og se, hvor langt jeg kan komme som cykelrytter,” siger Jesús Herrada i et interview med El Maillot.

 

På Cofidis bliver Jesús Herrada holdkammerater med sin bror José, der også skifter til holdet fra Movistar. Jesús Herrada, der har vundet det spanske mesterskab to gange, fortæller, at han endnu ikke har fået fastlagt sit program endnu, men at han har Paris-Nice, Criterium du Dauphiné, Ardennerklassikerne og enten Tour de France eller Vuelta Espana som sine mål for 2018.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG