EKSKLUSIVT

Jesper Worre: Det bliver tungt arbejde
07. december 2017 14:35 af Christian BergFoto: Thomas Sjørup

Løbsdirektøren for PostNord Danmark Rundt har stadig mange jern i ilden, selvom ruten og størstedelen af holdene blev præsenteret i dag.

I dag blev næste års PostNord Danmark Rundt præsenteret ved et pressemøde i Aalborg, der samtidig blev afsløret som årets startby samt målby på første etape. Løbet strækker sig over fem etaper og slutter igen på Frederiksberg, efter årets udgave sluttede i Aarhus.

 

Desuden blev 14 ud af de 20 hold præsenteret, og her var to WorldTour-hold i blandt. Astana og Sunweb står nemlig klar på startstregen 1. august, når Danmarks største cykelløb går i gang, og de bliver flankeret af to prokontinentalhold.

 

”Dem vi har med her, har som sådan ikke været svære at få med. Vi plejer at præsentere det hele sent og nogle år først henne i marts. Indtil nu er det gået nemt, men de sidste WorldTour-hold bliver tungt arbejde, for de har et stramt program,” siger løbsdirektør Jesper Worre til Feltet.dk.

 

”Jeg er rigtig glad for RusVelo og Aqua Blue Sport, der er Nicki Sørensen, Casper Pedersen og Lasse Normans hold. Vi skal have et par WorldTour-hold mere med, men det kommer til at tage lidt tid og knofedt.”

 

Højt kontinentalniveau

Modsat sidste år er det allerede nu besluttet hvilke danske kontinentalhold, der er udtaget til PostNord Danmark Rundt. Riwal-CeramicSpeed, Virtu Cycling, BHS-Almeborg Bornholm og coloQuick-CULT skal alle køre det danske etapeløb, og løbsdirektøren garanterer, at det ikke får indflydelse på den danske sæson, at holdene er blevet udtaget nu. Worre mener dog, at alle holdene har gjort sig fuldt fortjent til deres plads.

 

”De er simpelthen alle sammen så gode, og de kørte en flot sæson. De har jo taget de bedste rytter fra Giant-Castelli, der kørte en vanvittig god sæson, så de fire er blevet endnu stærkere, og der er ingen grund til ikke at udtage dem fra start. De kører vanvittigt stærk og laver fantastisk talentarbejde.” 

Vil have Mads P - Trek meldte afbud i går

Et af de hold, som mange danske cykelfans gerne havde set præsenteret, er Trek-Segafredo. Som det ser ud nu, er det ikke sikkert, at den danske mester, Mads Pedersen, får mulighed for at forsvare sin sejr i PostNord Danmark Rundt, men Jesper Worre har bestemt ikke givet op endnu.

 

”Indtil i går troede jeg, at de var på startlisten. Jeg har snakket med Kim Andersen nogle gange, og de skal foruden det europæiske program køre Tour of Utah, og det kom lidt ind fra sidelinjen. Så skulle der være en fjerde trup i Danmark, og det er Kim åben overfor, men de er ikke på her, for lige nu melder de ud, at det kan de ikke,” forklarer løbsdirektøren.

 

”Vi skal meget tættere på, før det kan lykkes, men vi vil gerne have Mads med lige meget hvad, så vi skal arbejde på at få ham på PostNord-landsholdet.”

 

Ingen WorldTour-ambitioner

Forinden denne sæson blev WorldTouren udvidet betragteligt, og det betød, at der kom mange flere løb på cykelsportens højeste niveau. PostNord Danmark Rundt forblev på sit niveau, og sådan forbliver det også fremover, medmindre der sker drastiske tiltag.

 

”For ti år siden havde vi ambitioner om det, men i de sidste ti år har vi ikke haft det, da vi har et fantastisk godt arrangement over fem dage. Det ville i mindre grad være et talentløb, hvis vi kørte på WorldTouren med 18 hold. Så måtte vi gerne køre med et landshold, men så måtte vi ikke havde de fire kontinentalhold med. Lige nu er vi rigtig glade for det, vi har,” afslutter Jesper Worre.

 

Se hele interviewet med Jesper Worre herunder.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk