Jesper Mørkøv på podiet i Bremen for 4. år i træk
17. januar 2018 00:20 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Det blev til en tredjeplads for Jesper Mørkøv ved Bremens 6-dagesløb, der dermed tog sin fjerde podieplacering i træk. Kenny De Ketele og Theo Reinhardt vandt løbet.

Efter en god finalejagt lykkedes det for Jesper Mørkøv og hans tyske makker Christian Grasmann at køre sig frem til den samlede tredjeplads ved Bremens 6-dagesløb.

 

Aftenens startede ellers perfekt for Leigh Howard og Morgan Kneisky. Parret vandt først udskliningsløbet og siden den lille jagt. Selvom ingen af topparrene satte omgange til i den lille jagt, så sikrede den sejre Howard og Kneisky en bonusomgang, da de rundede 300 point.

 

Parret blev de eneste, der rundede 300 point inden finalejagten, og dermed førte de også løbet ved jagtens start. Men hele fire andre par startede jagten på omgangshøjde med dem, så det var fuldstændig åbent, hvem der ville vinde. Grasmann og Mørkøv havde overtaget fjerdepladsen inden finalejagten efter en andenplads i parudskilningsløb, men der var langt op til tredjepladsen, så de skulle bruge en omgang.

 

Finalejagten

Status inden finalejagten var 313 point til Howard og Kneisky, 274 point til Achim Burkart og Yoeri Havik, 260 point til De Ketele og Reinhradt, 229 til Grasmann og Mørkøv samt 225 til Wim Stroentinga og Robbe Ghys.

 

I finalejagten var De Ketele og Reinhradt dog det bedste par, da de sluttede af med et at vinde en omgang mere end de øvrige par. Bukart og Havik samt Grasmann og Mørkøv hægtede så på en omgang efter, men måtte se De Ketele og Reinhardt være for stærke til slut. Burkart og Havik fik dog løbets andenplads, mens Grasmann og Mørkøv endte på tredjepladsen.

 

Det er fjerde år i træk, at Jesper Mørkøv slutter på podiet i Bremens 6-dagesløb. Sidste år blev han også nummer tre - da var det sammen med Yoeri Havik. I 2016 og 2015 blev han nummer to sammen med Morgan Kneisky, i 2015 endda kun med et knebent nederlag til Alex Rasmussen og Marcel Kalz.

 

Hattrick til De Ketele og fuldt hus i danske podier

De Ketele har dermed vundet tre 6-dagesløb i træk, efter han tidligere på sæsonen vandt i Gent og sidste uge vandt i Rotterdam. I alt har han nu vundet 12 6-dagesløb. For Theo Reinhardt var det hans første 6-dagessejr nogensinde. Der resterer to løb i denne sæson: Berlin om en uge og København om to uger.

 

Med Mørkøvs podieplcering kom der en dansker på podiet i alle klasserne under Bremens 6-dagesløb. Tidligere på ugen blev Julie Leth nummer to i damernes parløb. Martin Mollerup og Anders Fynbo blev ligeledes toere i U23-klassen, mens Benjamin Hertz og Mads Rasmussen også kom på andenpladsen i U19.

 

 

Samlet slutstilling

1 Kenny De Ketele (Belgien) - Theo Reinhardt (Tyskland) 302

 

1 omgange efter

2 Achim Burkart (Tyskland) - Yoeri Havik (Holland) 312

3 Christian Grasmann (Tyskland) - Jesper Mørkøv (Danmark) 239

 

2 omgange efter

4 Leigh Howard (Australien) - Morgan Kneisky (Frankrig) 315

5 Wim Stroetinga (Holland) - Robbe Ghys (Belgien) 229

 

15 omgange efter

6 Moreno De Pauw (Belgien) - Leif Lampater (Tyskland) 213

 

19 omgange efter

7 Andreas Graf (Østrig) - Maximilian Beyer (Tyskland) 170

 

21 omgange efter

8 Otto Vergaerde (Belgien) - Henning Bommel (Tyskland) 170

 

23 omgange efter

9 Roy Pieters (Holland) - Nico Heßlich (Tyskland) 75

 

29 omgange efter

10 Lucas Liß (Tyskland) - Tristan Marguet (Schweiz) 120

 

32 omgange efter

11 Jan Freuler (Schweiz) - Moritz Augenstein (Tyskland) 84

 

Udgået

DNF Michele Scartezini - Francesco Lamon (Italien)

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk