Jesper Hansen toer i Ulissi-sejr
13. oktober 2017 15:59 af Christian BergFoto: Sirotti

I Tyrkiet var den danske Astana-rytter fremragende kørende, men han kunne alligevel ikke snyde Diego Ulissi for en favoritsejr.

I dag skulle kongeetape i Tour of Turkey afvikles, og her skulle rytterne ud på 204,1 kilometer fra Marmaris til Selcuk. Etapen sluttede på en fem kilometer lang stigning, og her skulle afgørelsen finde sted. Efter flere angreb kom Jesper Hansen, Diego Ulissi og Daniel Martinez samlet til mål, og her var italieneren i særklasse, hvilket sikrede ham sejren samt førertrøjen. Hansen blev nummer to, og den placering indtager han også i den samlede stillling.

 

Etapereferat

Det var en ganske varm dag, da de 99 tilbageværende ryttere samledes til starten, og ikke uventet blev der lagt mere aggressivt ud end på de fleste af de foregående etaper. Efter et par kilometer lykkedes det Alessandro Tonelli (Bardiani) og Davide Ballerini (Androni) at komme fri, og de fik hurtigt selskab af Ferit Samli (Tyrkiet), Alberto Cecchin (Wilier) og Ludovic Robeet (Veranclassic). Også Danilo Celano (Caja Rural) kom op, og feltet lod sekstetten køre, så de efter 17 kilometer allerede var 2.50 foran. Det gav mulighed for, at Celano kunne vinde dagens første bjergspurt foran Tonelli, Cecchin, Ballerini og Samli.

 

UAE begyndte hurtigt at jagte, og de fik selskab af Bora-hansgrohe og Soul Brasil. Forspringet var således faldet til 1.50, da rytterne kørte ind på de sidste 65 kilometer. Forspringet blev ved med at falde, og allerede 27 kilometer senere, blev de forreste hentet af feltet.

 

Der var fortsat samling, da feltet ramte næstsidste stigning, og her satte UAE i den grad farten op. Der var der ikke nogen, der angreb, og derfor kunne Mirco Maestri (Bardiani) vinde bjergspurten.

 

Astana tog fronten, da rytterne var i bunden af den afsluttende stigning, og de satte pres på. Leopold König (Bora-hansgrohe) synes dog ikke, at det gik hurtigt nok, og derfor angreb han. Han fik hul, da alle kiggede på Diego Ulissi (UAE), og italieneren angreb med feltet på hjul, hvilket lukkede hullet til den forreste rytter.

 

Kan Hansen snyde favoritten?

Derefter satte Przemyslav Niemec (UAE) sig frem og satte et højt tempo fro Ulissi, og derfor blev favoritgruppen mindre og mindre. Med lidt over en kilometer igen angreb Yonder Godoy (Wilier), og han fik fire ryttere med sig. Det drejede sig om Ulissi, Jesper Hansen (Astana), Daniel Martinez (Wilier) og Fausto Masnada (Androni). Sidstnævnte kørte kontra, og han fik et hul, men det varede ikke længe.

 

Jesper Hansen angreb nemlig og lukkede til den forreste mand, og danskeren kørte så stærkt, at de andre måtte slippe ham. Masnada trak dog Martinez og Ulissi med tilbage, og Martinez forsøgte sig med et angreb, der satte Masnada.

 

Hansen, Martinez og Ulissi kom dog samlet til spurten, og her var UAE-rytteren helt suverænt. Han slog et stort hul med det samme, og Diego Ulissi kunne dermed kalde sig vinder af fjerde etape af Tour of Turkey. Jesper Hansen kørte hjem til en sikker andenplads, mens Martinez blev nummer tre. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG