EKSKLUSIVT

Ion Izagirre: Nibali kan sagtens slå Froome
11. februar 2018 13:00 af Andy PedersenFoto: BettiniPhoto.net

Feltet.dk har snakket med flere af WorldTourens profiler og vil bringe flere interviews med profilerne om den sæson, de går i møde. Blandt dem vi har snakket med, er den spanske profil Ion Izagirre.

Den lille fikse spanier gennemgik en meget hård sidste sæson. Målet var ellers meldt ud tidligt på sæsonen: Izagirre skulle være kaptajn for Bahrain-Merida i Tour de France, da Vincenzo Nibali satsede både på Giro d’Italia og Vuelta a España.

 

Det tegnede også godt i optakten til løbet. Med flere gode resultater på afgørende etaper i Schweiz Rundt blev han nummer seks i klassementet, mens forårssæsonen bød på karrierens hidtil bedste placeringer i Ardennerklassikerne.

 

Momentum fik dog en brat afslutning. Tour de France-starten i Düsseldorf viste sig nemlig ikke at være særlig spanier-venlig. Alejandro Valverde og Ion Izagirre måtte en tur i asfalten, og for Izagirre betød det et brud på røgsøjlen og en meget tidlig vinterpause.

 

”2017 var et meget anderledes år for mig. Alt var relativt nyt og i realiteten endte det med at blive et nogenlunde godt år for mig. Jeg havde desværre et voldsomt styrt på den allerførste etape i Tour de France, og det ødelagde min sæson fuldstændig,” siger han i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

2018 bliver en ny start
Dermed er det også naturligt, at Izagirre føler, at 2018 skal blive en ny start for ham. Det lykkedes ham ikke at nå et comeback i 2017, da han længe havde store smerter i forbindelse med bruddet. Den tid er heldigvis ovre nu, og derfor er han atter glad.

 

”Vinteren er gået, som jeg havde håbet på. Jeg kan nu med ro i sindet sige, at jeg har det godt. Jeg er heldigvis uden smerter og andre former for gener efter styrtet,” siger han.

 

Selvom 2017-sæsonen fik en brat afslutning, fik Izagirre dog også nogle gode erfaringer med fra sæsonen. Som tidligere nævnt kørte han sit livs bedste Ardennerklassikere, hvilket betyder, at han kommer til at satse på løbene i 2018 også.

 

”Ardennerklassikerne er faktisk nogle løb, hvor jeg føler mig relativt komfortabel. 2017 bød faktisk på de bedste resultater i Ardennerklassikerne i min karriere indtil nu,” siger han.

 

Nibali kan godt slå Froome
Et andet fokus bliver sidste sæsons spøgelse. Ion Izagirre ved på forhånd, at han kommer til at køre på de franske landeveje endnu engang. Denne gang er det ikke som kaptajn, men som helt afgørende hjælperytter for Vincenzo Nibali. Spanieren ofrer gerne sine egne chancer for italieneren.

 

”Mit fokus i år foruden klassikerne, kommer til at være på Tour de France. Her tager jeg med for at bakke op om Vincenzo Nibali. Når en rytter som ham har målet om at vinde, så tænker jeg ikke så meget over mine egne chancer i løbet,” siger han.

 

Èn af de helt afgørende grunde til, at Izagirre velvilligt ofrer sine egne chancer, er ganske enkelt troen på italieneren. Spanieren mener nemlig, at Nibali har, hvad der skal til, for at bryde den dominans, som Froome har udøvet på feltet i de seneste udgaver af Tour de France.

 

”Jeg tror godt, at Vincenzo kan ende med at slå Chris Froome. Vi ved, at det kommer til at blive en hård opgave, men intet er umuligt,” siger han.

 

Foruden det ser Izagirre dog også frem til afslutningen på sæsonen. Til gengæld for hjælpen i Tour de France til Nibali, får Izagirre æren af at lede Bahrain-Merida i Vuelta a España sammen med sin bror, Gorka Izagirre.

 

På trods af at han har kørt seks Grand Tours i sin karriere indtil nu, bliver dette hans debut i Vuelta a España, som er hjemlandets klart største løb.

 

”Jeg glæder mig også til senere på året. Jeg har aldrig tidligere i min relativt lange karriere kørt en Vuelta a España før, så det kommer til at blive et helt nyt løb for mig. Vi vil gerne teste, hvad jeg kan præstere i det løb,” slutter han. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk