Intet Tour-wildcard til Coquard: Efter en uge var det okay
13. februar 2018 11:09 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

I sin første sæson hos Vital Concept må Bryan Coquard undvære både Paris-Nice og Tour de France, men han har efterhånden vænnet sig til tanken.

Da Bryan Coquard sidste år offentligt afslørede, at han ikke regnede med at forlænge med Direct Energie, kom det til at koste ham pladsen i Tour de France og resulterede i et mildest talt dårligt efterår.

 

Nu er franskmanden kommet på plads på det nystartede Vital Concept, hvor han er den suverænt største stjerne. Det nyopstartede franske hold havde formentlig håbet at kunne bruge den hjemlige stjerne som trækplaster for wildcards til de største franske løb, men det lykkedes kun delvist, da invitationen til to af sæsonens største mål, Paris-Nice og Tour de France, glippede.

 

”I den første tid var det hårdt ikke at have et wildcard til Tour de France. Men efter en uge var det okay. Det er holdets første sæson, og vi skal stadig køre de fleste af klassikerne. Jeg synes, det er et fint program, men med Paris-Nice og Touren havde det været perfekt. Vi vil forsøge igen næste år, og hvis holdet kan køre en god sæson, tror jeg, det går. Men det her er en start,” siger Bryan Coquard til Cyclingnews.

 

Forbedring af fjerdeplads
Bryan Coquard har i stedet vendt sig mod et hollandsk løb, når han skulle afgøre, hvilket løb der skulle erstatte Paris-Nice som forårets største mål. Han blev sidste år nummer fire i Amstel Gold Race, som må siges at passe fremragende til den hårdføre sprinters kvaliteter.

 

”Det er mit store mål. Inden da vil jeg køre Gent-Wevelgem og Flandern, men i den første del af sæsonen handler det om Amstel,” lyder det fra Coquard.

 

Bryan Coquard er med i Tour of Oman, der begynder i dag, og han stiller ikke op helt uden ambitioner.

 

”Jeg synes, vi udviklede os godt i Etoile de Besseges. Jeg ved ikke, hvor vi står nu, men jeg tror, vi får et godt tog i Oman. Der ser ud til at være to massespurter i løbet, men hvis jeg har gode ben, tror jeg også, at 4. etape er en mulighed. Jeg tror, løbet passer bedre til mig, fordi det er sværere end Dubai, så det passer bedre til mine egenskaber,” vurderer Vital Concept-rytteren.

 

Bryan Coquard har længe været udråbt som et af Frankrigs store håb, men han har endnu aldrig vundet en WorldTour-sejr.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk