Hollandsk stortalent roses for Paris-Nice
14. marts 2017 14:19 af Jørgen Nielsen Foto: © Wouter Roosenboom / Team Sunweb

Team Sunweb var glade for deres unge hollandske talent Sam Oomen efter finalen i Paris-Nice.

Den kun 21-årige Oomen endte på en 14. plads i klassementet godt 20 minutter efter vinderen Sergio Henao fra Team Sky. Men det var langt fra hans eneste bedrift i løbet af den hårde uge undervejs mod solen fra Paris til Nice og Middelhavet.

 

”Jeg fik stor støtte af holdet og navnlig af Sam. Han kørte mig tilbage til feltet flere gange, hvor jeg måtte slippe, og viste alle, hvor stærk han er, selv om han ikke er ret gammel”, sagde holdkaptajn Warren Barguil, der selv sluttede på en 8. plads.

 

”Han viste os virkelig, hvor vigtig en hjælper han er i bjergene”, sagde holdets danske sportsdirektør Morten Bennekou om den 21-årige Oomen til Telesport.nl.

 

Sam Oomen startede på Rabobank Development Team i 2014 og skiftede fra 2016-sæsonen til Team Giant-Alpecin, der fra 2017 hedder Team Sunweb. Han er primært god til at køre opad og har taget bjergtrøjerne i Tour de Bretagne og Tour de Pays de Savoire. Men han er også et all round talent, der derudover kan vinde spurter og enkeltstarter. Bedste præstation hidtil er en samlet sejr i Tour de L’Ain i august sidste år.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG