Hofland: Det var en holdsejr
12. oktober 2017 12:38 af Anders Schelde Mai Foto: A.S.O.

Hollænderen tog sin første sejr siden 2015, da han vandt det belgiske endagsløb Famenne Ardenne Classic.

Da den første udgave nogensinde af det nye belgiske endagsløb Famenne Ardenne Classic skulle afgøres, lykkedes det lige akkurat for Lotto Soudals Moreno Hofland at holde Roubaix Lille Métropole’s Emiel Vermuelen bag sig i spurten. Det var Hoflands første sejr siden 2. etape af Ster ZLM Toer tilbage i 2015. Derfor var det naturligvis en lettet Moreno Hofland, som kunne udtale sig efter løbet.

 

”Jeg er meget glad for denne sejr. Jeg har ventet på den i næsten to år, så det er med til at gøre den lidt mere speciel. Vi vidste i morges, at det ville blive et svært løb at kontrollere, og at alle ville kigge på os,” sagde Hofland i en pressemeddelelse.

 

Ønskescenarie i finalen

Lotto Soudals mission var tydelig gennem dagen - løbet skulle holdes samlet, så Hofland kunne komme til at spurte om sejren. Derfor var der naturligvis pres på løbets eneste WorldTour-hold, og det pres kunne de godt stå for. I finalen fuldendte belgiske Tosh Van der Sande det store holdarbejde ved at køre en perfekt lead-out for Hofland.

 

”Der blev angrebet i højre og venstre i finalen, men vores hold var stærkt, og en spurt var uundgåelig. Tosh Van der Sande kørt et perfekt lead-out, og jeg startede min spurt 200 meter fra stegen. Det gik lidt opad, og jeg er glad for, at jeg kunne gøre det færdigt efter mine holdkammeraters store arbejde. Det var helt sikkert en holdsejr i dag,” sluttede Hofland.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG