Hodeg tager karrierens første sejr i Handzame Classic
16. marts 2018 18:00 af Andy PedersenFoto: A.S.O. / A.Broadway

Quick-Step mangler ikke unge talenter til at vinde de mindre belgiske løb. Alvaro Jose Hodeg tog over for Fabio Jakobsen i spurten, og fløj til målstregen for at vinde sejren i en massespurt i Handzame Classic foran Halvorsen og Ackermann.

Morgendagens udbrud havde ellers et glimrende samarbejde, som dog virkede til at blive ødelagt af gentagende angreb, mens feltets sprintermandskaber deltes godt om jagten på frontgruppen, som aldrig helt havde en chance.

 

Løbsreferat:
Næsten usædvanligt for de belgiske klassikere i dette forår, så stillede rytterne til start i tørt vejr, da Handzame Classic i dag skulle køres. Det usædvanlige stoppede dog, da angrebene satte ind med det samme. Efter et par forsøg lykkedes det for Marc Fournier (Vital Concept), Roy Goldstein (Israel Cycling Academy), Daniel Eaton, Eric Marcotte (begge Unitedhealthcare), Ivo Oliveira (Hagens Berman), Rob Ruijgh (Tarteletto) og Dieter Bouvry (Cibel) at komme fri.

 

Feltet var dog ikke i et løssluppent humør, og rytterne blev kørt ind igen, mens showet kunne begynde igen. Denne gang var det Dennis Coenen (Cibel), David Boucher (Tarteletto), Gatis Smukulis (Delko), Oscar Riesebeek (Roompot), Peter Koning (Aqua Blue), Adrian Kurek (CCC), Bryan Nauleau (Direct Energie), Florian Stork (Sunweb Development) og Maikel Zijlaard (Hagens Berman), som fik lov at stikke afsted.

 

Efter en hurtig første time var deres forspring på tre minutter, og da de første mindre stigninger skulle tilbagelægges midtvejs efter 100 kilometer, var forspringet oppe på seks minutter. Nede i feltet var det Quick-Step, Lotto-Soudal, Sky og Bora som tog ansvar for deres sprintere.

 

Nervøsitet præger løbet
Både i feltet og i frontgruppen var der udpræget nervøsitet. Florian Stark gav pludselig op på de andre ryttere i front, mens skiftende mandskaber på kort tid delte føringen nede bagved. Der blev forsøgt mindre forceringer på Stenstraat-pavéen, men ingen mandskaber skruede for alvor op for tempoet.

 

Nervøsiteten oppe foran fortsatte til gengæld og med hele 70 kilometer til mål forsøgte Koning et anderledes timet angreb, som for alvor tog livet af samarbejdet. Der var samling efter kort tid, men forspringet var nede på de fire minutter, og det lignede ikke, at nogle store muligheder var tilbage for frontgruppen.

 

Derefter gik der næsten konkurrence i, hvilket mandskab i front der kunne deltage mest i jagten på udbryderne. Katusha, Sport Vlaanderen, UnitedHealthcare og Veranclassic var alle deltagende, mens forspringet langsomt faldt mod finalen.

 

Angreb i front giver dødsstødet til udbruddet
Lige da det lignede, at et samarbejde var genetableret i front, så kom Koning med endnu et hug med kun 30 kilometer til mål. Efterfølgende kørte Riesebeek væk fra frontgruppen, og mens feltet hentede resten af udbryderne, var han alene i front.

 

Han blev dog kørt ind med kun 10 kilometer til stregen, og positioneringskampen forud for massespurten kunne begynde. Et styrt lidt nede i feltet rev flere ryttere ned med syv kilometer tilbage, mens det var Alvaro Jose Hodeg og Quick-Step, som kunne trække sig sejrrigt ud af løbet foran stortalentet Kristoffer Halvorsen og tyske Pascal Ackermann i en tæt spurt.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG