Halvorsen klar til at indtage cykelverdenen
09. januar 2018 13:15 af Magnus Von Dreiager Foto: Team Sky

Det norske stortalent får allerede sin ilddåb i det professionelle cykelfelt til Tour Down Under og skal køre sin egen chance i spurterne.

Natten til tirsdag dansk tid starter cykelsæsonen for alvor, når World Tour-løbet Tour Down Under bliver skudt i gang i Australien. Med på startstregen er det norske sprintertalent Kristoffer Halvorsen for Team Sky, der bliver kastet for løverne som professionel med det samme i massespurterne for sit nye hold. Det er dog ikke noget, der skræmmer ham.

 

”Den vigtigste ting i mit første år er at lære og ikke tænke så meget på resultaterne, men når man er en sprinter, vil du sørge for, at du tager dine chancer,” lyder det fra Kristoffer Halvorsen.


Der var aldrig den store tvivl om holdvalget for den norske sprinter, eftersom Team Sky ifølge ham er verdens bedste hold. Samtidig har holdet allerede også norsk islæt i form af sportsdirektør Gabriel Rasch, der har toget den unge normand under sine vinger.

 

”Det er vigtigt for os at få ham til at forstå, at vi ikke kræver, han skal vinde alle løbene. Han skal lære, hvordan det er at køre de store cykelløb, reflektere om dem og lære fra det. Vi tager det år for år,” fortæller Gabriel Rasch.

 

 

Debut mod verdenseliten

Den første chance for at vise sig frem får den tidligere U-23 verdensmester dermed allerede i sit første løb, hvor han drager til Australien sammen med et ungt hold. Han kommer til at skulle klare sig selv i spurterne, hvor han skal op imod verdensstjerner som Peter Sagan, André Greipel og Caleb Ewan, der alle har flere folk med til at køre lead-out for dem i finalerne.

 

Endskønt WorldTouren først starter på tirsdag, så er feltet allerede i aktion for første gang om søndagen i det prestigefyldte gadeløb People’s Choice Classic. Det er et 50 kilometer langt løb, hvor alle de store ryttere også stiller til start. Løbet kan følges på Feltet.dk, hvor vores ekspert Emil Axelgaard vil guide dig igennem løbet, og du har mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
 


 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG