Guldhammer treer på kongeetape foran Giro-åbenbaring
12. august 2017 17:23 af Mathias Mundbjerg Foto: DCU / Mads Hansen

Der var tre tjeker i top fire på tredje etape i Tjekkiet, men imponerende nok også danske Rasmus Guldhammer.

Kongeetapen i Tjekkiet bød på hele seks kategoriserede stigninger og langt over 3000 højdemeter, og derfor var det på forhånd ventet, at det stærke Bora-hold skulle slås med CCC’s Jan Hirt om sejren. Hirt blev nummer tolv i Giro d’ Italia efter imponerende kørsel i de høje bjerge, hvor han ofte var fuldt ud på niveau med løbets absolut største stjerner.

 

Sådan kom det dog ikke til at gå. Thomas Buchacek (Elkov-Author), Matthias Krizek (Tirol), Andriy Vasylyuk (Kolss) og Michele Scartezzini (San Germini-MG.Kvis) fik opbygget et solidt forspring i begyndelsen af etapen, mens rytterne lige så stille nærmede sig de vanskelige udfordringer, som etapens sidste tredjedel bød på. Den var nemlig udformet således, at etapen blev rundet af med tre omgange på en yderst svær rundstrækning på 13,6 kilometer, som indeholdt en pæn stigning.

 

Udbruddet blev hentet allerede med omkring 30 kilometer til mål, og så var rampelyset ellers ledigt til den, der havde styrken. Den mulighed forsøgte Felix Grossschartner (CCC Sprandi Polkowice), Pawel Cieslik (Elkov-Author) og Riccardo Zoidl (Felbermayr-Simplon Wels) at gribe, da de kørte væk på den svære stigning. Inden længe måtte Cieslik slippe sine følgesvende, men i stedet kørte Daniel Felipe Martinez (Willier Tiestina) op og gjorde de to andre følgeskab.

 

De fik dog aldrig et stort nok hul, og med lidt mindre end ti kilometer igen blev det hele samlet. Dette udnyttede Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) til at komme med sit forsøg på et afgørende angreb, men han fik Josef Cerny (Elkov-Author), Jan Barta (Bora-Hansgrohe) og danske Rasmus Guldhammer (Team VéloCONCEPT) med sig. Senere splittedes gruppen, hvor Barta endte helt i front med Hirt ikke langt efter.

 

Hirt kunne dog aldrig fange Barta. Det kunne til gengæld Cerny, som både fik indhentet ham og slog sin landsmand i spurten. Efter dem kørte Guldhammer over stregen på en formen tredjeplads foran Hirt, der altså ikke kunne gøre forskellen på den vanskelige rute.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG