Groenewegen: Vi gik aldrig i panik
25. februar 2018 20:30 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Sirotti

Dylan Groenewegen kunne i dagens Kuurne-Bruxelles-Kuurne tage karrierens første klassikersejr. Selvom det så nemt ud i spurten for den unge hollænder, afslører han, at løbet var meget svært. 

Først på den sidste kilometer af dagens Kuurne-Bruxelles-Kuurne kom der samling på tropperne, da de sidste udbrydere blev hentet. Den 24-årige Dylan Groenewegen fra Amsterdam kunne dermed tage sin fjerde og hidtil største sejr i år, efter at han tidligere i år har vundet to etaper i Volta ao Algarve og en etape i Dubai Tour.

 

Dagens sejr er dog helt speciel for den unge hollænder, da det er karrierens første sejr i en klassiker. Sejren kom dog først i hus efter et formidabelt holdarbejde, hvor Groenewegen efter Oude Kwaremont var fanget helt nede i tredje gruppe.   

 

”Det kan godt være, at jeg vandt selve spurten temmelig nemt. Men de 200 kilometer, der gik forud, var bestemt ikke nemme overhovedet. Det var koldt, meget blæsende og til tider var farten meget høj. Efter Oude Kwaremont knækkede feltet i flere grupper, og jeg sad i den tredje gruppe. Men holdet fik mig bragt tilbage til fronten helt perfekt. Vi gik aldrig i panik, og Maarten (Wynants, red.) hjalp mig rigtig meget i finalen, så jeg bare skulle gøre det færdigt,” udtaler Groenewegen i en pressemeddelelse fra sit hold LottoNL-Jumbo.

 

Han er overbevist om, at dagens sejr beviser, at der er grobund for sejre i de endnu større klassikere.

 

”Den her sejr er virkelig god, og den er til hele holdet. Da jeg startede min spurt, var jeg godt klar over, at det var tidligt, men jeg stolede på, at jeg kunne gøre det færdigt. Det faktum, at jeg nu har vundet her, beviser, at jeg kan gøre mig gældende i de store klassikere. Det er rart at blive konfirmeret i det,” udtaler den unge hollænder, der fra næste weekend skal jagte flere sejre, når han deltager i Paris-Nice.   

 

Groenewegen viste ved sidste års Tour de France, at potentialet er stort, da han tog en flot sejr på det klassiske opløb på Champs-Élysées.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG