Groenewegen snød hjemmebanefavoritterne i Norge
16. maj 2018 18:17 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Årets første etape af Tour of Norway blev vundet af Dylan Groenewegen, da han henviste hjemmebanehelten Sondre Holst Enger til andenpladsen. 

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) tog i dag etapesejren og førertrøjen på første etape af Tour of Norway, da han henviste hjemmebanehelten Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) til andenpladsen.

 

Efter en relativt ukompliceret start slap en gruppe på fire ryttere fra feltet - i den sad Andreas Vangstad (Joker Icopal), Øivind Lukkedahl (Coop), Erik Resell (Uno-X) og Audun Brekke Fløtten (Virtu Cycling).

 

Nordmændene samarbejdede fint på en solrig dag på deres hjemmebane, men nåede aldrig op på mere end omkring tre minutters forspring til feltet, som var i fuld kontrol. Mens Resell tog sig af dagens to indlagte spurter, var Lukkedal stærkest på bakkerne, hvormed han sikrede sig bjergtrøjen efter i dag.

 

Han og Fløtten var tydeligt stærkest i front, og med omkring 45 kilometer til mål kørte de fra Resell og Vangstad, som hurtigt blev opslugt af feltet. Det hjalp ikke ligefrem på de resterende udbryderes chancer for sejr, og med 20 kilometer til mål havde de således kun 20 sekunder ned.

 

Klar til massespurt

Kort tid efter kom der samling på sagerne, og så var der lagt op til en massespurt, som især Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) måtte være opsat på at vinde - etapen sluttede nemlig i sprinterens hjemby: Horten.

 

Den potentielle solstrålehistorie forsøge Pawel Bernas (CCC) at komme i vejen for, da han med to omgange til mål angreb, men hurtigt blev hentet igen. Også et stort styrt med to kilometer til mål komplicerede sagerne, men de store sprintere blev på cyklerne og var klar til at dyste om sejren.

 

Her kom Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) og Kristoffer Halvorsen (Sky) bedst placeret ind på den sidste kilometer, mens førnævnte Enger også var i spil. Han fik da også fart i cyklen, da der skulle spurtes, men kunne netop ikke slå den brølstærke Groenewegen, som altså tog sejren foran Enger.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG