Greipel hurtigst ’Down Under’
16. januar 2018 07:43 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

André Greipel (Lotto Soudal) vandt massespurten i åbningsetapen i sæsonens første WorldTour-løb, Tour Down Under. 

Der var lagt op til et sprinterbrag i australske Lyndoch, hvor tyske André Greipel tog det første stik i årets Tour Down Under. ’Gorillaen’ henviste Caleb Ewan (Michelton-Scott) og Peter Sagan (Bora Hansgrohe) til de resterende pladser i en regulær spurt. Alle løbets danskere kom med feltet ind med Mads Pedersen (Trek Segafredo) som den bedst placerede på en 15. plads.

 

Det var Quick-Step Floors med Michael Mørkøv på holdet, som leverede det bedste lead out for deres nye sprinter, Elia Viviani. Det lignede da også et opgør mellem italieneren og den lokale favorit, Caleb Ewan, men tyske Greipel brugte australiernes slipstrøm, og passerede dem begge med 50 meter til stregen. Verdensmesteren, Peter Sagan, kom meget hurtigt til sidst, og nåede at passere Viviani.

 

Med sejren fører Greipel også løbet samlet inden morgendagens kuperede etape til Stirling.

 

Etapereferat

Sæsonens første WorldTour-løb startede ved kysten i Port Adelaide, og sendte rytterne ud på 145 km mod Lyndoch, hvor etapen skulle afgøres. Ruten var relativt flad, så der var lagt op til en duel blandt feltets sprintere.

 

Dagens udbrud bestod af Nicholas Dlamini (Dimension Data), William Clarke (EF Education First-Drapac) og Scott Bowden (UniSA-Australia). De fik oparbejdet et forspring på fem minutter efter bare 10 km af etapen. Bowden måtte dog strække gevær efter cirka 45 km, så udbruddet nu kun bestod af Dlamini og Clarke.

 

Etapens sidste del indeholdt tre runder på 26,5 km, og efter den første passage af målstregen var forspringet halveret til 2.30 min. 

 

Feltet sætter farten op

Neo-proffen, Dlamini, erobrede bjergtrøjen på etapen, men måtte se sig hentet med 25 km igen, mens Clarke blev overhalet af feltet ved 10 km-porten. Bora-Hansgrohe satte et hårdt tempo med blandt andre sidste års vinder af Tour de France-enkeltstarten i Marseille, Maciej Bodnar.

 

Derefter tog Michelton-Scott over for Ewan, og de bragede mod mål på en let faldende rute indtil de sidste flade 200 meter. Det var dog Quick-Step Floors, der timede deres lead out bedst, da de tog fronten på den sidste kilometer.

 

Viviani startede sin spurt i venstre side af vejen, og Ewan svarede igen på den højre side. På de sidste meter skød Greipel dog frem i midten og passerede de to sprintere på flot vis. Verdensmesteren, Peter Sagan, blev fanget bag de andre, men fik dog kastet cyklen forbi Viviani på de sidste meter, og tog altså tredjepladsen.

 

André Greipel er nu oppe på 17 etapesejre i det australske løb, hvilket er en suveræn rekord. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk