God start på Giroen for George Bennet
12. maj 2018 10:40 af Andreas N. Weisberg Foto: Sirotti

Den 28-årige New Zealænder har gjort et godt indtryk på Giroen efter de første syv etaper. En top-fem placering på Etna-etappen og en hidtil samlet niendeplads i klassementet har givet LottoNL-Jumbo rytteren mere blod på tanden.

Det var ellers en lidt skuffet Bennet, der tog imod pressen efter torsdagens bjergetape med mål på vulkanen Etna. Entusiastisk og stærk så han ud, da han angreb de andre favoritter gang på gang op af de snorlige italienske veje. Dog måtte han tage til takke med en fjerdeplads på etapen, 26 sekunder efter vinderen Esteban Chaves.

 

”Jeg følte mig stærk, ja, men jeg kørte med lidt for meget entusiasme,” sagde han til cyclingnews umiddelbart efter etapen. ”Jeg havde dem hvor jeg ville, og vi fik skabt hul et par gange. [Thibaut] Pinot gad ikke rigtig at køre og jeg folk var lidt bange, bekymret om afslutningen. Jeg er skuffet nu, men når jeg ser tilbage på denne etape er jeg sikker på, at jeg vil være glad.”

 

Bennet, der har et hul på 1 minut og ti sekunder op til føreren af løbet, Simon Yates, prøvede ihærdig op af Etna-stigningen, men det var som om, at han var den eneste med gas i tanken. Flere gange kom der hul ned til de øvrige favoritter, blandt andet da Pinot, Pozzovivo og Yates fulgte ham, men gruppen kunne ikke få et samarbejde op at køre og endte derfor med at måtte se sig hentet af de andre igen.

 

”Det ville have været en god mulighed for at vinde lidt tid over de andre favoritter. Vi fik et hul et par gange, men vi arbejde ikke sammen nok. Pinot gad ikke føre og Yates sad selvfølgelig bare på hjul eftersom han havde Chaves ude foran. Men jeg er rimelig ny til disse slags stigninger, så jeg må bare tage det som læring.”

 

Bennet, hvis bedste resultat i en Grand Tour indtil videre i sin karriere, var en tiendeplads i Vueltaen i 2016. Sidste år måtte han udgå af Touren, efter en ellers stabil indsats der så ham hele tiden på kanten af top-ti. Om Bennet brugte for meget energi den anden dag på Etna-etappen vil vi få svaret på både i dag og i morgen, eftersom der venter feltet to kategori-et og kategori-to stigninger fordelt på de to etaper.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk