Giro d'Italia ærer lavineofre
14. maj 2018 21:42 af Henriette Brandt Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

I morges besøgte en delegation fra Giro d’Italia Rigopiano, Farindole, hvor et hotel blev ramt af en lavine den 18. januar. 29 døde, og 10. etape, som køres i morgen, passerer forbi stedet, hvor det skete.

Repræsentanter fra Giroen i skikkelse af løbsdirektør Stefano Allocchio og Biadiani-CSF-rytteren Giulio Ciccone, der kommer fra området, samt medlemmer af ”komiteen for ofrene i Rigopiano” besøgte i dag stedet, hvor 29 mennesker mistede livet, da en lavine begravede et hotel. Der blev lagt blomster ved mindesmærket for ofrene.

 

“For mig vil det være mere betydningsfuldt at køre på denne stigning i morgen end målet på Gran Sasso i går. Jeg kender denne rute godt, fordi jeg har kørt her mange gange under træning, men jeg har ikke været tilbage siden tragedien. Jeg huskede en fontæne i nærheden, hvor jeg tit stoppede for at få frisk vand i hovedet. I dag så jeg, at den var væk. Jeg husker den aften rigtig godt. Jeg var hjemme hos mine forældre. Da jeg hørte nyheden virkede det umuligt, at sådan noget kunne ske så tæt på mit hjem. I morgen vil jeg arbejde hårdt på denne stigning til ære for ofrene,” lød det fra Giulio Ciccone i forbindelse med ceremonien.

 

Løbsdirektør Stefano Allocchio fremhævede, at selvom det ikke havde noget direkte med sporten at gøre, så var det naturligt at mindes ofrene, når Giroen kører forbi.

 

“Vi opfordrer alle til et øjeblik at reflektere over den tragiske hændelse. Selvom det skete udendfor sportens sfære, så rører det alles samvittighed og smerte. Her udtrykker jeg følelserne og ønsket hos hele Giro d’Italia om at ære mindet om ofrene og deres sørgende familier,”  sagde han.

 

Talsmanden for ofrene takkede Giroen for deltagelsen.

 

“Det giver ny kraft til vores stemme. Vi ved, at anklagerne gør et godt arbejde, og forhåbentlig vil vi snart få placeret et ansvar for det, der skete. Vi beder kun om to ting - sandhed og retfærdighed - men, de kan selvfølgelig ikke give os vore kære tilbage.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG