Giro-hattrick for Gaviria på rolig etape
18. maj 2017 17:12 af Cecilie RafaelsenFoto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari

Fernando Gaviria udnyttede sprinternes næstsidste chance og fik sin tredje sejr i dette års Giro d’Italia.

Det blev en lang dag for rytterne, der skulle tilbagelægge over 229 kilometer fra Forli til Reggio Emilia på denne 12. etape af Giro d’Italia. Et udbrud kom hurtigt afsted, og selv om feltet så ud til at have en rolig dag, var der aldrig tvivl om, at denne etape var designet til sprinterne.

 

Fernando Gaviria (QuickStep) havde ingen problemer med at tage etape, der blev afgjort i en massespurt, og det er hans tredje i dette års Giro d’Italia. Den samlede top 10 er fortsat uændret, og løbets leder Tom Dumoulin (Sunweb) havde ingen grund til bekymring på etapen. Omar Fraile kunne overtage bjergtrøjen efter dagens kategori 2-stigning.

 

 

Etapereferat:

Det var som en sommerdag i Italien, da de 186 ryttere samledes til starten. Efter bare 3 km lykkedes det Marco Marcato (UAE) og Sergey Firsanov (Team Gazprom-RusVelo) at komme afsted, og de fik med det samme lov at køre. Tre kilometer senere satte Mirco Maestri (Bardiani - CSF) efter for at lukke et hul på 1.04, men da feltet allerede var 2.30 efter, ventede de to forreste hurtigt. Derfor var en trio samlet efter tre kilometer.

 

Forspringet voksede hurtigt til 4.20 efter 17 km, og det var hele 7 minutter efter 29 km. Her blev det stabiliseret, og det var fortsat 6.45 efter en time med en gennemsnitsfart på 41,8 km/t. Orica-Scott var de første til at optage jagten, og de fik hurtigt selskab af Lotto Soudal og siden også Quick-Step.

 

Efter 63 kilometers kørsel kom dagens udbrud over dagens kategori 2-stigning, men ingen af de tre viste interesse i bjergpointene. Firsanov førte Maestri og Marcato over toppen. Imildertid var afstanden reduceret til 5.30.

 

I feltet havde Polanc og Fraile lige mange point i bjergkonkurrencen, hvilket betød at Fraille havde mulighed for at tage trøjen i dag, da der er point til nummer 4.

 

Polanc forsøgte sig med en meget lang spurt, men han kunne slet ikke matche Fraile, der dermed nu er i bjergtrøjen, da der kun er ét point at køre om for feltet på den sidste stigning.

 

Dagens første spurt efter 98 kilometer blev vundet af Marcato foran Maestri og Firsanov. I feltet fik Fernando Gaviria lov til at tage det resterende point.

 

Maestri vandt den sidste spurt foran Marcato og Firsanov efter 158 kilometer. Der var ikke kamp om pointene, og Gaviria samlede igen de sidste point op. Udbruddets forspring var nu nede på 4.30.

 

Forspringet svinder ind

Med omkring 33 kilometer til mål er forspringet skrumpet helt ind til 1.55 minutter, og sprinterholdene ser ud til at have styr på tingene.

 

Gavirias nøglerytter Richeze punkterede med 15 kilometer igen, hvilket var dårligt nyt for den hurtige colombianer.

 

Feltet henter endeligt udbruddet med 12 kilometer igen, men Maestri gav den en sidste tand og kørte alene de næste 6 kilometer.

 

Der var hård positionskamp, og med 1 kilometer igen angreb Eugert Zhupa (Wilier Triestina - Selle Italia), som lykkedes med at slå et lille hul. Han blev dog hentet af Bora-Hansgrohe, som vil have Sam Bennett frem.

 

Rüdiger Selig prøvede at køre den hjem for Bennett, men han kunne ikke holde Maximiliano Richeze (QuickStep) bag sig, da argentineren åbnede. Faktisk var han så stærk, at man næsten skulle tro, at han kunne have vundet selv.

 

Med dette fantastiske lead-out kunne Gaviria uden problemer tage sejren. Mareczko sad i hans hjul, men måtte tage til takke med andenpladsen.

 

 

 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk